Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τις Black Friday στις επιδημίες και την “μάχη” του σούπερ μάρκετ για το χαρτί τουαλέτας

Από τις Black Friday στις επιδημίες και την “μάχη” του σούπερ μάρκετ για το χαρτί τουαλέτας

Η κρίση του κορωνοϊού είναι διδακτική σαν όλες τις κρίσεις. Για όσους διαθέτουν ιδεολογία και βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά από τις μάζες, με απόσταση και ηρεμία, διαπιστώνουν ξανά, πόσο εύθραυστη είναι η βιτρίνα του «δυτικού πολιτισμού», όπως αποκαλούν σήμερα οι «πολιτισμένοι» αστοί, τον καπιταλισμό.

Οι «πολιτισμένοι» αστοί που είδαμε σε ξένες χώρες να παλεύουν μεταξύ τους για μια δεκάδα χαρτιού τουαλέτας ή ένα μπουκαλάκι αντισηπτικού σαπουνιού. Οι «πολιτισμένοι» που δεν νοιάστηκαν ποτέ – όχι μόνο για όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στην πατρίδα μας – αλλά ούτε για την γειτονιά τους. Οι «πολιτισμένοι» που δεν οργίζονται με τίποτα, εκτός αν τους στερήσεις τον καφέ, την τηλεόραση και το ίντερνετ. Οι «πολιτισμένοι» που δεν μπορούν να κατανοήσουν το κακό που προκαλούν στα παιδιά τους όταν θα βρεθούν εκείνα με σκληρότερες ακόμα επιδημίες και αντιξοότητες στο μέλλον, «κληρονομιές» του σύγχρονου κόσμου που οι ίδιοι έχτισαν και σήμερα κινδυνεύει να σωριαστεί σε ερείπια από το τίποτα.

Ο «πολιτισμένος» άνθρωπος δεν υποστηρίζει το δίκαιο αλλά εκείνο που τον συμφέρει. Είναι υπέρ των «δικαιωμάτων» μέχρι εκεί που δεν θα τον βλάψουν. Του αρέσει η ιδέα των «ανοιχτών συνόρων» και της «αλληλεγγύης» αλλά τώρα συμφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων γιατί κατάλαβε ότι πλέον κινδυνεύει ο ίδιος. Θέλει να δώσει δουλειά σε αλλοδαπούς αλλά όχι να τους ασφαλίζει γιατί αυτό κοστίζει και ο «ανθρωπισμός» τους ζυγίζει λιγότερο από την τσέπη τους.

O… απολίτιστος Ιδεολόγος σε αντίθεση με τον «πολιτισμένο» αστό, ερμηνεύει την ζωή μέσα από το πρίσμα των Αρχών του και αυτές δεν αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν φοβάται το μέλλον και καμία αντιξοότητα της ζωής. Φοβάται μόνο να ζήσει μια ζωή χωρίς Νόημα, σαν την χαμοζωή των «πολιτισμένων» που πατάνε ο ένας τον άλλον στα super market, πότε λόγω μιας επιδημίας και πότε λόγω κάποιας Black Friday…

Ο «πολιτισμός» του συμφέροντος και της υποκρισίας, των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων και του lifestyle, τρέμει τώρα σαν το φύλλο στον άνεμο. Το τέλος του θα είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή στο μέλλον. Την φθορά του χρόνου δεν νίκησε κανείς και το σύστημα αυτό, δεν είναι απλά γερασμένο αλλά βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και σήψης. Σας το λέμε εμείς οι «βάρβαροι»…

Ν.Κ.


Σχετική ανάρτηση του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Νικόλαος Μιχαλολιάκος@michaloliakosn

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα με όλους να διακατέχονται από φόβο πρωτόγνωρο καιρός να αναλογισθεί καθένας:
Πόσο αδύναμη είναι “λογική” και υλισμός για να ερμηνεύσουν την Ζωή
Γιατί αξίζει να ζει κανείς και ότι χωρίς ΑΞΙΕΣ και ΙΔΑΝΙΚΑ δεν έχει ΝΟΗΜΑ το ΖΕΙΝ

Exit mobile version