Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πρώτη μέρα της Σακελλαροπούλου: Κήρυγμα υπέρ του κοσμοπολιτισμού ως… «προϋπόθεση του νέου πατριωτισμού»!

Η πρώτη μέρα της Σακελλαροπούλου: Κήρυγμα υπέρ του κοσμοπολιτισμού ως… «προϋπόθεση του νέου πατριωτισμού»!

Από την πρώτη μέρα της θητείας της, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου φρόντισε να δείξει το ιδεολογικό «προφίλ», με το οποίο θα πορευθεί.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της ανάληψης των καθηκόντων της στο Προεδρικό Μέγαρο αναφέρθηκε σε ένα σημείο του λόγου της για το «Μέλλον που με έμπνευση το ευρωπαϊκό όραμα συνδέεται με έναν νέο πατριωτισμό, ο οποίος δεν αντιστρατεύεται τον κοσμοπολιτισμό, αλλά αποτελεί προϋπόθεσή του»! Και αυτά ειπώθηκαν κάτω από το ύφος συγκατάνευσης του απερχόμενου ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, εδώ που τα λέμε, κινήθηκε και αυτός στο ίδιο περίπου μήκος κύματος με την διάδοχό του.

Αφού αναρωτηθούμε τι είδους κακό έχει ο… παλιός πατριωτισμός, αντιλαμβανόμαστε ότι ο «νέος πατριωτισμός» της Σακελλαροπούλου και των διαφόρων εθνοαποδομητών αποθεωτών της απέχει έτη φωτός από τον Πατριωτισμό που γνώρισαν γενεές Ελλήνων και οι οποίες, βεβαίως, σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησαν ως «προϋπόθεση» της Εθνικής τους Υπερηφάνειας τον «κοσμοπολιτισμό» της Σακελλαροπούλου.

Είναι προφανές ότι η Σακελλαροπούλου θα κινηθεί «κοσμοπολίτικα» και «εκσυγχρονιστικά»,εντασσόμενη κι αυτή στο «φιλελέφτ» κλίμα της σύγχρονης «πολιτικής ορθότητας», με ό,τι βεβαίως μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την πορεία των Εθνικών μας Θεμάτων στην δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και στα ακόμη πιο δύσκολα χρόνια που έρχονται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Ανάμεσα στα άτομα που έγραψαν διθυράμβους για την Σακελλαροπούλου ήταν και η σύζυγος του γνωστού εθνομηδενιστή Δημήτρη Ψαρρά, Άντα Ψαρρά, στην φυλλάδα των συντακτών. Αφού την αποθεώνει στο κύριο κείμενό της, ακολουθεί κάτι σαν υστερόγραφο, όπου υπό τον τίτλο «Γιατί την επιλέξαμε» γράφει, ανάμεσα σε άλλα, ότι ανάμεσα στους λόγους ήταν «γιατί δεν διστάζει να χαμογελά» (!) και «γιατί της αρέσουν τα ταξίδια» (!!), δείχνοντας έτσι την… σοβαρότητα των επιχειρημάτων της. Μιλάμε, για «επίπεδο» επιχειρηματολογίας, όχι αστεία…

Exit mobile version