Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πριν 7 χρόνια: Όταν ο σκευωρός Σαμαράς προσκυνούσε τον Ερντογάν

Πριν 7 χρόνια: Όταν ο σκευωρός Σαμαράς προσκυνούσε τον Ερντογάν

Από την στήλη της εφημερίδας μας, 7 Χρόνια Πριν:

Ήττα και διασυρμό για Σαμαρά και συγκυβέρνηση του Μνημονίου σήμανε η επίσκεψη της κυβερνητικής κουστωδίας στην κατεχόμενη Κωνσταντινούπολη.

Σε συμβολικό επίπεδο, ο τούρκος πρωθυπουργός διέσυρε τον Σαμαρά κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου. Τον κάθισε κάτω από έναν τεραστίων διαστάσεων οθωμανικό πίνακα που απεικονίζει την άλωση της Πόλεως από τον Μωάμεθ. Δεν έδειξε ο Ερντογάν την ανάλογη… ευαισθησία που είχε συναντήσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Τότε που ο -επίσης νεοδημοκράτης- Έβερτ είχε αποκαθηλώσει από την αίθουσα τελετών του Δήμου Αθηναίων τον ιστορικό πίνακα με την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη.

Στο ζήτημα της ΑΟΖ η θλιβερή πρωτοβουλία Σαμαρά για διάλογο απογυμνώθηκε από την επιθετική τουρκική διπλωματία. Ούτε κουβέντα για ΑΟΖ, ο Νταβούτογλου άλλωστε το ξεκαθάρισε λίγες ημέρες αργότερα: «Διατηρούμε το δικαίωμα για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας. Κανείς δεν μπορεί να μας περικυκλώσει, έχουμε την μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».

Απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, απαιτείται πρωτίστως μία στιβαρή εθνική ηγεσία που θα προβεί σε μία σειρά από ουσιαστικές ενέργειες, όπως: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύναψη αληθινών στρατηγικών συμμαχιών στα πλαίσια κοινών συμφερόντων. Αξιοποίηση των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας.

Όσον αφορά το σκάνδαλο της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, η Χρυσή Αυγή φέρνει το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό μεταφορών:

«Μετά την επίσκεψη Σαμαρά στην κατεχόμενη από τους τούρκους Κωνσταντινούπολη, τα καθεστωτικά μέσα (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ) ανακοίνωσαν ότι θα αναγερθεί άμεσα το τζαμί στο Βοτανικό.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Πώς είναι δυνατό να υπογράψει μία τέτοια προδοτική απόφαση που προσβάλει την ιστορική μνήμη χιλιάδων Ηρώων που έδωσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό και μουσουλμανικό ζυγό; Ξεχνά ο αρμόδιος υπουργός πως οι Αγωνιστές του ’21 – που σε λίγες ημέρες θα τιμήσουμε – πολέμησαν «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»;

2) Γνωρίζει ο αρμόδιος υπουργός πως η πλειοψηφία των ισλαμιστών που βρίσκονται στη χώρα είναι λαθρομετανάστες, επομένως πρέπει να απελαθούν; Περισσεύει το 1 εκατομμύριο ευρώ από τα δημόσια ταμεία και θα το σπαταλήσετε για το τζαμί, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται;»

Exit mobile version