Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιος κατέστρεψε την δημόσια υγεία στην Ελλάδα;

Ποιος κατέστρεψε την δημόσια υγεία στην Ελλάδα;

Η κυβέρνηση Ν.Δ. δεν τολμά να βάλει χέρι στα ιδιωτικά θεραπευτήρια πολυτελείας 

Μέσα στην κρίση που μαίνεται από την επιδημία του κορωνοϊού, που έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού στους πολίτες, πρέπει να θυμηθούμε ποιοι κατέστρεψαν το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Να θυμηθούμε πως διαλύθηκαν κυριολεκτικά τα Νοσοκομεία μας με την ανεξέλεγκτη χρησιμοποίησή τους από ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, χωρίς κανέναν έλεγχο και όχι μόνο σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.

Είχαμε φτάσει στο σημείο να έρχονται από όλα τα κράτη των Βαλκανίων, αλλά και του κόσμου στην Ελλάδα για δωρεάν νοσηλεία σαν “πρόσφυγες” εν ονόματι του “αντιρατσισμού”. Και δεν ήταν μόνον αυτό.

Με τα μνημόνια και με ευθύνη Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν δραματικά το κονδύλια για την Υγεία και κατάντησαν νοσοκομεία να μην έχουν ούτε γάζες, ούτε σεντόνια! Έτσι λοιπόν, σήμερα μέσα στην κρίση, εάν αυτή κλιμακωθεί, που ευχόμαστε και όλα δείχνουν ότι δεν θα κλιμακωθεί, η δημόσια υγεία στην Πατρίδα μας θα καταρρεύσει πλήρως!

Για το θέμα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με επιστολή-κραυγή αγωνίας προς τον πρωθυπουργό κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και υγειονομικό υλικό.  Επιπλέον αναφέρει πως οι κλίνες δεν φτάνουν, καθώς οι καινούργιες κλίνες που προσέθεσε η κυβέρνηση δεν προστέθηκαν αλλά «επιτάχθηκαν» από άλλα τμήματα που ανέστειλαν προσωρινά την λειτουργία τους.

Οι γιατροί ζητούν άμεσα προσλήψεις, άνοιγμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και αγορά υγειονομικού υλικού, ενώ η μόνη λύση για την ανεπάρκεια των κλινών είναι η επίταξη κλινών από τον ιδιωτικό τομέα. 

Η κυβέρνηση όμως, την ίδια ώρα που βάζει χέρι στα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων και ήδη προχώρησε στην επίταξη κατ’ ουσίαν του ΝΙΜΙΤΣ, δεν τολμά να κάνει ανάλογες κινήσεις προς τα πολυτελή ιδιωτικά θεραπευτήρια της πλουτοκρατίας.

Exit mobile version