Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το υπουργείο του Βορίδη έδωσε 23.000 ευρώ για να αγοράσει από συγκεκριμένο φαρμακείο μάσκες και αντισηπτικά

Το υπουργείο του Βορίδη έδωσε 23.000 ευρώ για να αγοράσει από συγκεκριμένο φαρμακείο μάσκες και αντισηπτικά

Με ακατανόητη, απαράδεκτη και σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση και εξωφρενικές τιμές μαύρης αγοράς προμηθεύτηκαν οι Μάκης Βορίδης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μάσκες και αντισηπτικά ύψους χιλιάδων ευρώ, λειτουργώντας έτσι ως άλλοθι και δίνοντας το πράσινο φως για παράλογες ανατιμήσεις και αισχροκέρδεια.

Δυστυχώς, οι αρμόδιοι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει ακόμη, αρκετές εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού σε διατίμηση, δηλαδή ορισμό ανώτατης τιμής για αγαθά πρώτης ανάγκης για την υγεία, όπως οι μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά, αλλά η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο, το οποίο φυσικά, για ακόμη μία φορά, θα πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι», δηλαδή οι καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που έχει αναρτηθεί ήδη στην Διαύγεια, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλαδή επί της ουσίας οι Έλληνες φορολογούμενοι, έδωσε 23.000 ευρώ (!) για να αγοράσει από συγκεκριμένο φαρμακείο υλικά προστασίας για τον κορονοϊό, σε τιμές πολύ πιο ψηλές και από εκείνες της λιανικής της μαύρης αγοράς που ανθεί σήμερα, εν μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας.

Το υπουργείο αγόρασε 1500 απλές χειρουργικές μάσκες για 5.160 ευρώ, δηλαδή πλήρωσε 3,44 ευρώ έκαστη, χωρίς μάλιστα να συνυπολογίζεται και ο ΦΠΑ. Όσο για τα αντισηπτικά τζελ των 100 ml, κόστισαν 1700 ευρώ τα 200 τεμάχια, δηλαδή 8,5 ευρώ το καθένα…

Η τιμή θα φάνταζε λογική μόνο εάν τα αντισηπτικά ήταν του ενός λίτρου και όχι των 100 ml. Από τα παραπάνω καθίσταται, δυστυχώς, σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, αλλά την αγκαλιάζει και την προωθεί, με ό,τι βεβαίως μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την εξάπλωση αυτού του θλιβερού φαινομένου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version