Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελειώνει ένα μεγάλο αίσχος ενάντια στην Ελληνική Ιστορία – Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Αναστηλώνεται, μετά από πολλά χρόνια, η ερειπωμένη κατοικία του Παύλου Μελά!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με πλήθος δημοσιευμάτων της είχε καταγγείλει την ΥΒΡΙ ενάντια στην Ελληνική Ιστορία, η οποία ήταν το γεγονός ότι είχε σχεδόν αφεθεί να καταρρεύσει και είχε μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο κυριολεκτικά η κατοικία ενός εμβληματικού Ήρωα του Έθνους μας, του Παύλου Μελά, του Παλληκαριού, που έδωσε το Αίμα του για την Μακεδονία μας!

Από τις αρχές ακόμη της δεκαετίας του ’90, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κάθε Οκτώβριο διοργάνωνε μία σεμνή τελετή και συνεχώς κατήγγειλε το γεγονός της εγκαταλείψεως του Ιστορικού αυτού Μνημείου.Πρώτοι το θέμα είχαν αναδείξει οι Έλληνες πατριώτες και Εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου Κηφισιάς “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ” και ανάμεσά τους πρωτοπόρος ο αείμνηστος Συναγωνιστής μας Θεόδωρος Καραμπέτσος.

Όπως ανακοινώθηκε προ ημερών στην αναστήλωση της ιστορικής κατοικίας του Παύλου Μελά, ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα (1904-08), προχωρά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το σπίτι βρίσκεται στην Κηφισιά και από αυτό είχε ξεκινήσει ο «καπετάν Ζέζας» για να πάει να πολεμήσει τους κομιτατζήδες που τρομοκρατούσαν -με την ανοχή των Οθωμανών- τα ελληνικά χωριά στην περιοχή της Μακεδονίας.

Τραγική ειρωνεία. Θυμήθηκαν την κατοικία του Παύλου Μελά, την ίδια περίοδο κατά την οποία το κράτος των Αθηνών καταπρόδωσε την Μακεδονία με την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία.

Δεν αποκλείεται πίσω από την πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να ευρίσκεται κάποιος, τον οποίον στα νεανικά του χρόνια αποκαλούσαν με το παρωνύμιον “Παύλος Μελάς”…

Πριν από 22 ολόκληρα χρόνια, λοιπόν, γράφαμε και καταγγέλλαμε για την κατοικία του Παύλου Μελά:

“27/3/1998 – ΜΝΗΜΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα μας ασχολείται με το θέμα τούτο. Είχαμε μάλιστα στο παρελθόν δημοσιεύσει και σχετικές φωτογραφίες. Το σπίτι του Παύλου Μελά, του Μάρτυρα της Μακεδονίας μας, που βρίσκεται στην οδό Τατοΐου στην Κηφισιά, έχει μεταβληθεί σε έναν σκουπιδότοπο στην κυριολεξία και επιπλέον ετοιμάζονται κάποιοι να οικοδομήσουν τον περιβάλλοντα χώρο.

Έξω από την ερειπωμένη κατοικία με τα σκουριασμένα κάγκελα υπάρχει μια μαρμάρινη πλάκα μουτζουρωμένη από κάποιους βάνδαλους που γράφει: Ή κατοικία του Παύλου Μελά. Από εδώ έφυγε ο Παύλος για την Μακεδονία στα 1904». Θα έπρεπε, εάν υπήρχε κράτος εθνικό και όχι η σημερινή καρικατούρα, ο χώρος αυτός να είναι ένας χώρος προσκυνήματος, ένας χώρος αποδόσεως τιμών και μνήμης και γιατί όχι να μην φρουρείται μονίμως τιμητικά από άνδρες των ενόπλων μας δυνάμεων.

Τίποτε από αυτά όμως δεν υπάρχει κι όχι μόνον καταστρέφεται η κατοικία της πλέον ηρωικής μορφής της ιστορίας του αιώνος μας, αλλά ετοιμάζονται κάποιοι κύριοι να κτίσουν υπερσύγχρονες «μεζονέτες» στον χώρο του οικοπέδου της κατοικίας του Παύλου Μελά. Έτσι, με αυτόν τον πονηρό τρόπο, που θυμίζει τέχνασμα του Καραγκιόζη, θα μπορέσουν και να εκμεταλλευτούν το οικόπεδο, που βρίσκεται σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της πρωτευούσης και θα ισχυρίζονται ότι δεν κατέστρεψαν την κατοικία του Παύλου Μελά…

Θα περίμενε κανείς ίσως κάποια μεγαλύτερη ευαισθησία από κάποιους μεγαλόσχημους «κύριους» που παριστάνουν τους υπερπατριώτες. Τίποτε όμως, καμία αντίδραση, καμία κίνηση, μόνο απόλυτη, θανατερή σιωπή.

Σε μία χώρα όπου τιμούν τους προδότες ως ήρωες, τι θέση μπορεί να έχει ο σεβασμός και η μνήμη στον Παύλο Μελά; Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για κανέναν ήρωα, για κανέναν γενναίο, για κανένα παλληκάρι. Απαγορεύονται τα «θυμητικά» για τους ήρωες όταν κυβερνούν ανάξιοι και μικροί.”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version