Ένα άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί
Ο πρωτοπόρος Γάλλος Εθνικιστής και Σοσιαλιστής του 19ου αιώνος Μπαρρές είχε γράψει ότι για να δημιουργηθεί ένα Έθνος χρειάζονται κοιμητήρια και διδασκαλία της Ιστορίας.
Η νέα Ελληνική Ιστορία έχει σαν τελευταίο ορόσημό της το 1821, αλλά φυσικά ούτε τότε άρχισε, ούτε το Ελληνικό Έθνος δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα! Και όμως, ο τόσο προβεβλημένος από τα ΜΜΕ καθηγητής της Ιστορίας, Αντώνης Λιάκος, στο τελευταίο του βιβλίο εξετάζει το «Πως και με ποιες διαδικασίες ελληνόφωνες και μη κοινότητες, διεσπαρμένες στην βορειοανατολική Μεσόγειο, συγκρότησαν το Ελληνικό Έθνος…». Κατ΄ αυτόν λοιπόν, αλλά και κατά την «προοδευτική» νέα ιστορία (βλ. βιβλίο Ρεπούση), το Ελληνικό Έθνος συγκροτήθηκε τον 19ο αιώνα από κάποιες σπαρμένες στην Μεσόγειο ελληνόφωνες και μη κοινότητες!
“Ελληνόφωνες και μη κοινότητες”, λοιπόν, οι Ελευθερωτές του Γένους και η Ιστορία μας θύμα διαστρέβλωσης και λησμονιάς. Δεν είναι πια καιρός για ήρωες. Καθόλου πρωτότυπο για την Ελληνική Ιστορία το γεγονός. Πόσοι γνωρίζουν, αλήθεια, ότι πολλοί από τους γενναίους που πολέμησαν το 1821 μετά την «απελευθέρωση» κατάντησαν ζητιάνοι και μερικοί απ΄αυτούς πέθαναν στην καρμανιόλα σαν λήσταρχοι; Κάποιοι μάλιστα έφυγαν από την «ελεύθερη» Ελλάδα για να ζήσουν σαν ληστές στην Οθωμανική επικράτεια…
Η ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ” – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20.03.2013:
“Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία”
Οργή κατέλαβε τους κόκκινους πασών των αποχρώσεων, αλλά και τους «φιλελεύθερους», τους λιμπεραλιστές, οι οποίοι για πατρίδα τους έχουν τους δείκτες των Χρηματιστηρίων! Οργή γιατί η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να μάθει κάποια Ελληνόπουλα την ΑΛΗΘΙΝΗ Ιστορία. Επικίνδυνο πράγμα η Ιστορία, επικίνδυνο το να ξέρει κανείς το δοξασμένο του παρελθόν γιατί επάνω σε αυτό μπορεί να διεκδικήσει και ένα ένδοξο παρόν και μέλλον, το οποίο αυτοί το θέλουν μαύρο και ζοφερό. Τους ενόχλησε και τους όργισε η Εθνική Ιστορία, την οποία θέλει να μάθει στα Ελληνόπουλα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά όχι το γεγονός ότι μπολσεβίκοι δάσκαλοι και καθηγητάδες μοιράσανε στους μαθητές ενόψει της 25ης Μαρτίου προκήρυξη που έγραφε: «Στην επανάσταση του 1821 δεν ήταν όλοι οι Έλληνες μαζί, γιατί είχε κοινωνικό χαρακτήρα…»
Και ήταν Μάρτιος του 2013 όταν στην εφημερίδα Καθημερινή μας κατηγορούσαν για τα “Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας” και έγραφαν: “Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία: “Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, που έχει ήδη ξεκινήσει στο υπόγειο του ξενοδοχείου, σηματοδοτεί εκτός των άλλων και την επίσημη πρώτη της οργάνωσης στη φιλήσυχη αυτή γειτονιά μεταναστών. Στην είσοδο του ξενοδοχείου μας προσπερνά μια κοπέλα. Είναι ντυμένη κομψά, μοιάζει να έχει κάποιο επαγγελματικό ραντεβού. Την ακολουθούμε καθώς περνά τη ρεσεψιόν και κατευθύνεται προς τις σκάλες. «Για την εκδήλωση;» νεύει στον εύσωμο άνδρα που εκτελεί προφανώς χρέη «πόρτας». «Δύο επίπεδα κάτω» απαντά εκείνος παραμερίζοντας. Στο καθωσπρέπει lobby αντηχεί ήδη το «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Μαζί μας κατεβαίνουν και άλλοι, ανάμεσα στους οποίους και ένας ρασοφόρος. Η εκδήλωση «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας – Η αλήθεια για το 21» έχει ξεκινήσει, στην αίθουσα συνωστίζονται πάνω από 500 άτομα, ενώ από το φουαγιέ παρακολουθούν άλλοι περίπου 50…”
“Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της Ιστορίας» Γ. Κορδάτος
Γνωστή η προπαγάνδα και το μεγάλο ψέμα, που συνεχώς επαναλαμβάνουν, ότι το 1821 δεν ήταν επανάσταση εθνική, αλλά κάτι σαν την «εξέγερση του Δεκέμβρη»… Όμως, εμείς οι Εθνικιστές, επειδή διαβάζουμε, θα τους παραθέσουμε δύο αποσπάσματα για το τι γράφει για το 1821 ο πλέον γνωστός και έγκριτος γι’ αυτούς κομμουνιστής ιστορικός, ο Κορδάτος:
«Γ. Κορδάτου, Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας – Πρόλογος στην έκδοση του 1957: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι ένας μεγάλος σταθμός όχι μόνο της νεοελληνικής ιστορίας, αλλά και της ευρωπαϊκής. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των προγόνων μας από τη μια μεριά έδειξε τη ζωτικότητα της νεοελληνικής φυλής και από την άλλη το ξεχαρβάλωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…»
Από το ίδιο έργο, Κεφάλαιο ΞΑ’ – Το Αγροτικό Ζήτημα: «Δεν πρέπει να βλέπουμε την ελληνική επανάσταση σαν κίνημα πολιτικοκοινωνικό και ούτε με σημερινά ιδεολογικά κριτήρια να ερμηνεύουμε ορισμένα γεγονότα του Εικοσιένα. Η επαναστατημένη Ελλάδα του 1821 δεν ήταν η Ρωσσία του 1917. Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της Ιστορίας.»
Τι έχουν να πουν οι σύντροφοι για όσα γράφει ο σύντροφός τους ο Κορδάτος στην Ιστορία του; Ασφαλώς τίποτε. Ούτε βεβαίως για την καταγγελία του ότι δεν πρέπει εν ονόματι του αριστερισμού να γίνεται παραποίηση της Ιστορίας. Και όμως όλοι αυτοί «του άδειου λόγου οι τροπαιούχοι, καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι» είναι που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διαλύσει την εθνική παιδεία των Ελλήνων. Και τώρα οργίζονται γιατί κάποιοι τολμούν να σταθούν απέναντί τους!
Ν.Γ. Μιχαλολιάκος