Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φοβάται την λέξη “Εθνική” το ΚΚΕ και επιμένει στις μαρξιστικές αρλούμπες

Φοβάται την λέξη “Εθνική” το ΚΚΕ και επιμένει στις μαρξιστικές αρλούμπες

Το γεγονός ότι η Επανάσταση του 1821 ήταν μία Επανάσταση Εθνική επιμένει να το αρνείται το ΚΚΕκαι επαναλαμβάνει τις γνωστές μαρξιστικές ανοησίες, που διαψεύστηκαν από την Ιστορία με την κατάρρευση των Σοβιέτ! Εκτός βεβαίως του τελευταίου σοβιέτ της Ευρώπης, που είναι η Ελλάδα της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Έτσι λοιπόν, στην ανακοίνωσή του για την 25η Μαρτίου αναφέρει μεταξύ άλλων το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ: “Η φετινή επέτειος της αστικής εθνοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 και της έναρξης της διαδικασίας συγκρότησης του αστικού κράτους στην Ελλάδα, βρίσκει το λαό και τη χώρα να πλήττονται από έναν «ιδιαίτερο» κίνδυνο, την πανδημία του κορωνοϊού.”

Πέρα από το γεγονός ότι με την ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι το πλέον πιστό κόμμα του συστήματος και συμμετέχει στο εμπόριο του φόβου, λέει και ανοησίε όπως ότι ήταν… αστοί αυτοί που επαναστάτησαν το 1821! “Αστοί” οι αγωνιστές της Μάνης, οι οποίοι ζούσαν στα πυργόσπιτά τους πολεμώντας συνεχώς; Όμως, στο ΚΚΕ απαντά ο πλέον έγκριτος για τους κομμουνιστές ιστορικός, ο Κορδάτος ο οποίος γράφει:

«Γ. Κορδάτου, Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι ένας μεγάλος σταθμός όχι μόνο της νεοελληνικής ιστορίας, αλλά και της ευρωπαϊκής. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των προγόνων μας από τη μια μεριά έδειξε τη ζωτικότητα της νεοελληνικής φυλής και από την άλλη το ξεχαρβάλωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…» Από το ίδιο έργο, Κεφάλαιο ΞΑ’ – Το Αγροτικό Ζήτημα: «Δεν πρέπει να βλέπουμε την ελληνική επανάσταση σαν κίνημα πολιτικοκοινωνικό και ούτε με σημερινά ιδεολογικά κριτήρια να ερμηνεύουμε ορισμένα γεγονότα του Εικοσιένα. Η επαναστατημένη Ελλάδα του 1821 δεν ήταν η Ρωσσία του 1917. Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της Ιστορίας.»

Exit mobile version