Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με φάρμακο κατά της ελονοσίας πολεμούν τον κορωνοϊό οι Ρώσοι επιστήμονες

Με φάρμακο κατά της ελονοσίας πολεμούν τον κορωνοϊό οι Ρώσοι επιστήμονες

Όπως δημοσιεύει σε σημερινό του άρθρο η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Russia Today, οι Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι έχουν καταλήξει σε έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της λοίμωξης από το Covid-19 χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας. Λένε ότι δεν περιορίζει μόνο τα συμπτώματα της νόσου, αλλά επίσης αποτρέπει την αναπαραγωγή του ιού.
Ενώ οι εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του ιού πίσω από την παγκόσμια πανδημία, υπήρξαν επίσης προσπάθειες να επαναχρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα φάρμακα για να βοηθήσουν τα αποτελέσματα ασθενών που χρειάζονται θεραπεία. Οι Ρώσοι επιστήμονες το Σάββατο δήλωσαν ότι έχουν βρει ένα τέτοιο φάρμακο – τη μεφλοκίνη – για να είναι αποτελεσματικές στην παύση του Covid-19.

Το φάρμακο, το οποίο κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1970, εμποδίζει την εκφυλιστική επίδραση που έχει το Covid-19 στα κύτταρα και δεν επιτρέπει στον ιό να αναπαραχθεί περαιτέρω, ανέφερε σε δήλωσή του ο ρωσικός Ομοσπονδιακός Ιατρικός-Βιολογικός Οργανισμός (FMBA). Πρόσθεσαν ότι το ανοσοκατασταλτικό αποτέλεσμα του Mefloquine εμποδίζει την φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλείται από την ασθένεια.

Exit mobile version