Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένας καινούργιος κόσμος έρχεται μετά τον κορωνοϊό – Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Ένας καινούργιος κόσμος έρχεται μετά τον κορωνοϊό - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Οι Εθνικιστές απέναντι στις προκλήσεις των καιρών 

Kαι μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά
στου Κακού τη σκάλα, –
για τ’ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
τα φτερά,
τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!
” ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Ολόκληρη η ανθρωπότητα ευρίσκεται την περίοδο αυτή μέσα σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και βιώνει συνθήκες ενός πρωτοφανούς φόβου και πανικού, ο οποίος αποδεικνύει και την αδυναμία αυτών, οι οποίοι είναι οι “δυνατοί” της γης, όντας ανήμποροι στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Τα έκτακτα μέτρα, που έχουν φθάσει σε πολλές χώρες μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, φέρνουν μαζί τους μία ολοκληρωτική καταστροφή (ίσως και σκόπιμη!…) της παγκόσμιας οικονομίας, όπως είναι σήμερα διαμορφωμένη. Πριν αναφερθούμε στο πώς, κατά την άποψή μας, θα διαμορφωθούν σε διεθνές επίπεδο οι συνθήκες, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και τι θα συμβεί στην Ελλάδα.

Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από το κράτος των Αθηνών, ούτε περισσότερη ευπρέπεια από την πολιτική ηγεσία, η οποία σπεύδει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ανάγκης, προκειμένου να προβάλλει μία ισχυρή εικόνα ηγεσίας.

Το σίγουρο είναι ότι η κρίση αυτή θα καταστρέψει και την Ελληνική οικονομία, η οποία έχει ούτως ή άλλως καίρια πληγεί τα τελευταία χρόνια. Τα προβλήματα δεν θα τελειώσουν με το τέλος της επιδημίας και δεν αναφέρομαι μόνο στα οικονομικά προβλήματα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα, διεκδικώντας γεωπολιτική ηγεμονία στην περιοχή μας, ενώ το πρόβλημα λαθρομετανάστες δεν πρόκειται να λυθεί παρ’ όλη την πλύση εγκεφάλου, που πραγματοποιείται τον τελευταίο καιρό από την κυβέρνηση μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ. Μετά τον κορωνοϊό έρχεται μια άλλη Ελλάδα και γράφει έμπειρος πολιτικός αναλυτής σχετικά με αυτό τα παρακάτω:

“ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στην εποχή του κορωνοϊού και του Ερντογάν, Νίκος Φελέκης: “Όσοι θεωρούν ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι θέμα κάποιων εβδομάδων ή λίγων μηνών μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν τη γνώμη τους… Ο δρόμος προς μια φοβική κοινωνία δεν είναι πιθανός, είναι υπαρκτός και ήδη τον βαδίζουμε… Ο φόβος απλώνεται και, ως είναι φυσικό, η κοινωνία ρέπει προς τον συντηρητισμό. Κάτι που ευνοεί τις δυνάμεις της Δεξιάς, ενώ ρίχνει φρύγανα και στις εστίες της Ακροδεξιάς και των εμφορούμενων από φασιστικές αντιλήψεις πολιτικών υποκειμένων”.

Αυτά τα “υποκείμενα” σύμφωνα με την ορολογία του αρθρογράφου του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, θα είναι ενδεχομένως ίσως και πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας στην πολιτική ζωή της Ελλάδος, αφού είναι οι μόνοι, που έχουν την τόλμη να περάσουν το “φράγμα” της υποκρισίας των “political correct” αντιλήψεων και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα ακραία.

Το ίδιο θα συμβεί και σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική, όπου επάνω στα ερείπια ενός καταρρέοντος  διεφθαρμένου καπιταλισμού (περιττολογία οι δύο λέξεις…), θα δημιουργηθεί μία νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα και οι Εθνικιστές, απαλλαγμένοι από τους δωσίλογους του νεοφιλελευθερισμού, που σήμερα κυριαρχούν στις ηγεσίες των Εθνικών Κινημάτων, θα επιλέξουν έναν δρόμο Λαϊκό, Ριζοσπαστικό και ακραία αντικαπιταλιστικό. Δεν έχουν άλλη λύση.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, γεννήθηκαν και έσβησαν πολλές αυτοκρατορίες, που θέλησαν να παίξουν τον ρόλο του Θεού! Όμως σε αυτόν τον κόσμο παντοδύναμος δεν είναι κανένας! Χιλιάδες χρόνια πριν ο Ηράκλειτος είχε πει: “Αἰὼν παῖς ἐστι παίζων, πεσσεύων• παιδὸς ἡ βασιληίη”. Αυτός ο Αιώνας, λοιπόν, που παίζει σαν παιδί την μοίρα του κόσμου στα ζάρια, θα είναι στοργικός μόνον σε αυτούς, που θα τολμήσουν να κτίσουν επάνω στα ερείπια μια Νέα Ζωή.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version