Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Αντιπαράθεση” Παπαχελά – Πρετεντέρη και στο βάθος καταστροφή και συγκυβέρνηση

Την αρχή έκανε ο Παπαχελάς με άρθρο του στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” όπου απένειμε τα εύσημα στον Τσίπρα για την στάση του στην κρίση και εμμέσως πλην σαφώς καλούσε σε συνεργασία (κάτι παραπάνω ξέρει…) γράφοντας: Αλέξης Παπαχελάς, 18 Μαρτίου:

«Βλέπω ότι ο ιός της διχαστικής υστερίας επιμένει. Σε εμάς δεν θα πιάσει, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι χολερικοί. Μας γεμίζει η αισιοδοξία ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στα δύσκολα. Έρχονται δύσκολα μετά τις δύο απανωτές κρίσεις, του μεταναστευτικού – προσφυγικού και του ιού. Ας αφήσουμε τους παλαβούς και ακραίους από εδώ και από εκεί να αλληλοϋβρίζονται, να λοιδορούν, να λασπώνουν. Δεν θα αλλάξουν ποτέ και ανήκουν σε ένα χθες από το οποίο δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Εμείς αυτό που πιστεύουμε θα το λέμε. Όταν ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλά τη δουλειά του στη διαχείριση του Εβρου ή του ιού, έως τώρα, θα το γράφουμε. Όταν ο κ. Τσίπρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, το ίδιο».

Του απάντησε λίγες ημέρες μετά ο Πρετεντέρης υπερασπιζόμενος μεν την μονοκρατορία Κυριάκου, αλλά αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για το μέλλον, γράφοντας τα παρακάτω χαρακτηριστικά: “Ι. Κ. Πρετεντέρης, 24 Μαρτίου:

«… Μόνο στην Ελλάδα ακούστηκε ότι η λύση είναι να τα βρουν ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα. Για ποιον λόγο; Ιδέα δεν έχω. Στερούμαστε Πρωθυπουργού; Όχι. Δεν έχουμε κυβέρνηση; Έχουμε. Υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης της κρίσης από την πλειοψηφία; Έως τώρα κανένα … Τον προτρέπουν να συνεννοείται σε όλα με τον Τσίπρα. Ενδεχομένως θα μπορούσαν και να συγκυβερνήσουν, αν τα πράγματα χειροτερέψουν…».

Το εάν “τα πράγματα χειροτερέψουν” του Πρετεντέρη τα λέει όλα! Γιατί αυτό που έρχεται είναι καταστροφή και τότε μοιραία όλα τα “καλά” παιδιά του συστήματος μαζί θα προσπαθήσουν να ελέγξουν την κατάσταση, η οποία όμως δεν θα ελέγχεται

Υ.Γ.: Στην διάρκεια αυτού του διαλόγου, στον οποίο αμπελοφιλοσοφούσαν για το μέλλον της Ελλάδος και έκαναν συγκυβερνήσεις,  Παπαχελάς και Πρετεντέρης προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό,

Exit mobile version