Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την αποφυλάκιση του Παπαδόπουλου στην δήθεν κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών – Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Από την αποφυλάκιση του Παπαδόπουλου στην δήθεν κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Πώς για 2η φορά και μάλιστα πάλι με έναν Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία έκλεψε τις ψήφους των Εθνικιστών! 

«Έχετε στην εξουσία σας τους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που θα τους πάρετε τα πάντα. Όμως από την στιγμή που θα τους αφήσετε χωρίς τίποτε, τότε δεν θα έχετε καμία εξουσία, θα είναι ελεύθεροι» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ

Ήταν το 1989 όταν ήταν στο πολιτικό προσκήνιο τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με σύνθημα την περίφημη “κάθαρση”, που ποτέ δεν έγινε, επιδίωξε την πτώση του ΠΑΣΟΚ. Γνώριζε όμως ότι με τον εκλογικό νόμο Κουτσόγιωργα χρειαζόταν και την τελευταία ψήφο, αφού για να σχηματίσει κυβέρνηση έπρεπε να πάρει σχεδόν το 50% των ψήφων. Για τον σκοπό αυτό επιχείρησε να  λεηλατήσει όλους τους λεγόμενους ακροδεξιούς ψήφους. Πρώτος στόχος του η ΕΠΕΝ και για τον λόγο αυτό μέσω συγκεκριμένων επαφών και συγκεκριμένων προσώπων υποσχέθηκε την αποφυλάκιση των Αξιωματικών της 21ης Απριλίου…

Διαβάζουμε σε δημοσίευμα, πριν λίγα μόλις χρόνια, τα παρακάτω, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τα όσα ακολούθησαν και θα σας παραθέσουμε στην συνέχεια:

“ΒΗΜΑ: “Στις 30 Ιανουαρίου 1984, ίδρυσε μέσα από τις φυλακές την ΕΠΕΝ. Το 1992, η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη αποφασίζει να αποφυλακίσει τον Παπαδόπουλο και τους άλλους πραξικοπηματίες, επίσης άνευ προηγουμένου σχετικού αιτήματος, αλλά ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ασκεί βέτο. Πέθανε στις 27 Ιουνίου 1999 μετά από καρκίνο στο ουροποιητικό σύστημα στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, υπερασπιζόμενος το πραξικόπημα και τη δικτατορία και αρνούμενος να κάνει χρήση των νομικών δυνατοτήτων (λόγοι υγείας, αίτηση χάριτος) για να αποφυλακιστεί.”

“Τα Χριστούγεννα του 1990 είχαν ετοιμάσει και τις αποσκευές τους, περιμένοντας το … αποφυλακιστήριο!”

Η υπόσχεση, τότε λοιπόν, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για αποφυλάκιση του Γεωργίου Παπαδοπούλου και των συνεργατών του, οι οποίοι παρέμεναν ακόμη στην φυλακή, έγινε πιστευτή από τους εγκλείστους της Πτέρυγας των πολιτικών κρατουμένων του Κορυδαλλού και μάλιστα τα Χριστούγεννα του 1990 είχαν ετοιμάσει και τις αποσκευές τους, περιμένοντας το αποφυλακιστήριο… Ένα αποφυλακιστήριο, που δεν ήλθε ποτέ!

Ήταν τέτοια η κινητικότητα των στελεχών της Ν.Δ. στον χώρο των λεγόμενων “χουντικών”, που ακόμη και ένας από τους καταδικασμένους ως πρωταίτιος της 21ης Απριλίου, ο οποίος είχε λίγο καιρό πριν αποφυλακιστεί, δραστηριοποιείτο στο πολιτικό γραφείο νεαρού τότε πολιτευτού της Ν.Δ. και μετέπειτα υπουργού και όχι μόνον της Νέας Δημοκρατίας…

Στις πρώτες κινήσεις του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προς τους άλλους πολιτικούς χώρους, προκειμένου να επιτύχει την αποδοχή της αποφυλακίσεως των Αξιωματικών της 21ης Απριλίου, δεν βρήκε σοβαρές αντιρρήσεις. Μάλιστα, ο ίδιος ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε κάνει δήλωση σχεδόν θετική για το θέμα, ενώ ξεκάθαρη δήλωση υπέρ της αποφυλακίσεως είχε κάνει ο Ανδρέας Λεντάκης, βουλευτής της αριστεράς, που είναι ο γνωστός Αντρέας του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη “είμαστε δυο, είμαστε τρεις και χίλιοι δέκα τρεις”.

Η αποφυλάκιση όμως δεν έγινε ποτέ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και το περιβάλλον του ισχυρίστηκαν προς τους συγγενείς των φυλακισμένων στελεχών της 21ης Απριλίου ότι υπήρξε ευθεία απειλή από βουλευτές, οι οποίοι ευρίσκοντο κοντά στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καραμανλή, ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση!

“Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του 1989 και του 2019”

Τελικά όμως, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επέτυχε τον σκοπό του. Διέλυσε κυριολεκτικά την ΕΠΕΝ, η οποία στις εκλογές συνετρίβη.

Ένα άλλο κοινό στοιχείο μεταξύ των εκλογών του 1989 και 1990 και των εκλογών του Ιουλίου του 2019, ήταν ότι είχε κυριαρχήσει τότε το σύνθημα “Να φύγει ο Αντρέας”, όπως και τον Ιούλιο του 2019 “να φύγει ο Τσίπρας”. Και όπως ακριβώς τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το σύνθημα “Να φύγει ο Αντρέας” και δέλεαρ προς “ακροδεξιούς” ότι θα βάλει τους κλέφτες φυλακή, θα φέρει την περίφημη “κάθαρση” και προπαντός θα αποφυλακίσει τον Παπαδόπουλο, έτσι και ο γιος του Κυριάκος, δημαγωγώντας ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, την οποία στελέχη του ονόμαζαν προδοτική και με σύνθημα να φύγει ο Τσίπρας, επέτυχε να πάρει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους των λεγομένων “ακροδεξιών”, εθνικιστών και πατριωτών, που πίστεψαν στα προεκλογικά ψέματα της Νέας Δημοκρατίας.

Και όπως ακριβώς τότε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έφερε καμία “κάθαρση” και ούτε έβαλε τους κλέφτες φυλακή και ούτε φυσικά αποφυλάκισε τον Παπαδόπουλο, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κατάργησε την συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και θα διώξει τους λαθρομετανάστες όπως λέει η κυβερνητική προπαγάνδα και όπως όλα δείχνουν όπως ακριβώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου με την πολιτική του, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τον δρόμο για να έλθει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Και αυτήν την εξέλιξη μπορεί να την εμποδίσει μόνον ένα ισχυρό Εθνικιστικό Λαϊκό Επαναστατικό κίνημα!

Υπάρχει όμως μία μεγάλη διαφορά μεταξύ του 1989 και του 2019. Η ΕΠΕΝ πήρε τότε μόνον 21.149 ψήφους και ποσοστό 0,32% τον Ιούνιο του 1989 και σαν Εθνικό Κόμμα τον Απρίλιο του 1990 μόλις 6.641 ψήφους και ποσοστό 0,10%, ενώ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατόρθωσε ενάντια στην προπαγάνδα ενός ολόκληρου συστήματος να πάρει 2,93% και 165.711 ψήφους και για ελάχιστες ψήφους έμεινε εκτός Βουλής και σήμερα οκτώ μήνες μετά, αντί να έχει εξαφανιστεί όπως ελπίζανε ΜΜΕ και κόμματα του λεγόμενου “δημοκρατικού τόξου”, όλα δείχνουν ότι αποτελεί μια ζωντανή πολιτική πραγματικότητα, η οποία και θα διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας την είσοδό της στην προσεχή Βουλήπαρ’ όλο το γεγονός πως και τώρα όπως και τότε πολλοί από τους λεγόμενους “ακροδεξιούς” άλλοι έχουν εξαπατηθεί και άλλοι εξαγοραστεί.

Πρόσφατα η εφημερίδα “Έθνος” έγραψε: “Όσοι νοµίζουν πως επειδή ηττήθηκε στις εκλογές η Χρυσή Αυγή κατέπεσε το φάντασµα της ακροδεξιάς, είναι πολύ γελασµένοι ” και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών δήλωσε: “Θα ξαναδούμε φοβάμαι την Χρυσή Αυγή να σηκώνει κεφάλι”.

Ο κόσμος που έρχεται μετά την παγκόσμια κρίση που φέρνει η πανδημία θα είναι σίγουρα διαφορετικός και από αυτόν τον κανόνα δεν θα εξαιρεθεί η Ελλάδα. Όλα δείχνουν, ότι και η χώρα μας βαδίζει προς μια κρίση, προς μια κατάρρευση των μέχρι τώρα δεδομένων πολύ χειρότερη του 2012, και στις κρίσεις, στους δύσκολους καιρούς ο λαός θυμάται τους Ιδεολόγους, θυμάται τους Εθνικιστές και τους θυμάται γιατί είναι πουλιά της θύελλας και της καταιγίδας και όχι των ήρεμων καιρών.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version