Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλήρης αδιαφορία της ΕΕ για την δραματική κατάσταση στην Ισπανία, την ώρα που ο Γεωργιάδης και η ΝΔ την αποθεώνουν

Πλήρης αδιαφορία της ΕΕ για την δραματική κατάσταση στην Ισπανία, την ώρα που ο Γεωργιάδης και η ΝΔ την αποθεώνουν

Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί μια ακόμη θλιβερή απόδειξη του ανύπαρκτου εσωτερικού περιεχομένου της ΕΕ, η οποία είναι προορισμένη να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Η λέξη (και πολύ περισσότερο η έννοια) «αλληλεγγύη» είναι εντελώς άγνωστη και ανύπαρκτη στους επικεφαλής αυτού του τεχνητού κατασκευάσματος, που δημιουργήθηκε με σαφή οικονομικά κριτήρια κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μια τέτοια θλιβερή απόδειξη αποτελούν και οι αγωνιώδεις εκκλήσεις για ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 που απευθύνει διαρκώς τα τελευταία 24ωρα η Μαδρίτη, την ώρα, όμως, που οι Βρυξέλλες επιμένουν – με γερμανική εντολή – να… κωφεύουν στο ισπανικό αίτημα. Αυτά συμβαίνουν ενώ η χώρα της Ιβηρικής βρίσκεται πια για τα καλά στην «δίνη του κυκλώνα» της πανδημίας.

Μετά την Ιταλία, λοιπόν, και η Ισπανία δεν δέχεται την παραμικρή βοήθεια από την ΕΕ, παρότι η κατάσταση είναι απίστευτα τραγική και στις δύο αυτές χώρες.

Μπορείτε άνετα να φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα ήταν στην ίδια κατάσταση με την Ιταλία και την Ισπανία. Η ΕΕ θα κώφευε χαρακτηριστικά. Κι όμως, ο γυμνοσάλιαγκας της κυβέρνησης της ΝΔ Σπύρος-Άδωνις Γεωργιάδης, με τον γνωστό ανάλγητο τρόπο έκφρασης που τον διέπει και εντελώς ανερυθρίαστα, «γλείφει» την ΕΕ με κάθε ευκαιρία που του δίνεται, παρά το γεγονός ότι δεν έχει δώσει την παραμικρή βοήθεια στην Χώρα μας. Αυτή είναι η «πατριωτική» κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία φέρεται ως πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της Μέρκελ και της ΕΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version