Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαγραφή χρεών μετά την οικονομική κρίση;

Διαγραφή χρεών μετά την οικονομική κρίση;

Τι θα σημαίνει αυτό για την οικονομία των ΗΠΑ;

Όλα δείχνουν ότι με αφορμή την επιδημία αυτοί που κατέχουν παγκοσμίως τα σκήπτρα στο χρήμα σκέπτονται να προβούν σε μία τεράστια αλλαγή, που σίγουρα δεν θα είναι για το καλό των λαών, αλλά προς το συμφέρον των ολίγων.

Έτσι λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντάγκι προχώρησε σε μια περίεργη πρόταση με την οποία ζήτησε την διαγραφή των τεράστιων ιδιωτικών χρεών καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει μπροστά η ευρωπαϊκή οικονομία. Ο Μάριο Ντράγκι θεωρεί ότι όλος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες μιας οικονομικής κατάρρευσης που μόνο με μία επιθετική τακτική μπορούν να αντιμετωπισθούν. Προτείνει λοιπόν, ως μόνη ουσιαστική λύση για τα προβλήματα της ανθρωπότητας, μια παγκόσμια διαγραφή όλων των χρεών και ένα «restart».

Σαν πρώτο άκουσμα αυτό ακούγεται πολύ καλό. Θα διαγραφούν όμως τα χρέη όλων ή μόνο των κρατών;

Και ας δούμε ποιο είναι το χρέος των ΗΠΑ: “Το «φράγμα» των 23 τρισ. δολαρίων έσπασε το ακαθάριστο χρέος των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, μέσα ένα χρόνο το χρέος των ΗΠΑ κατάφερε να ανέλθει κατά 1,33 τρισ. δολάρια, στα 23,01 τρισ. δολάρια, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου του 2019 ξεπέρασε τα 22 τρισ. δολάρια.”

Σημειώνεται επιπλέον ότι οι ΗΠΑ χρωστούν στην Κίνα περισσότερα από 4 τρισ. δολάρια! 

Exit mobile version