Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μητσοτάκης ΧΘΕΣ στο CNN: Υπάρχει μόνο ένα κρούσμα σε καταυλισμό – ΣΗΜΕΡΑ: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα – 20 κρούσματα κορωνοϊού!

Μητσοτάκης ΧΘΕΣ στο CNN: Υπάρχει μόνο ένα κρούσμα σε καταυλισμό – ΣΗΜΕΡΑ: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα - 20 κρούσματα κορωνοϊού!

«Γουρλής» ακόμα μια φορά ο Μητσοτάκης – Και λίγα είναι τα 20 κρούσματα (όλα χωρίς συμπτώματα!)καθώς αυτά αποκαλύφθηκαν τυχαία με την υπόθεση της εγκυμονούσας από το Καμερούν στο Αλεξάνδρα!

Συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα η τάση όσον αφορά την εξέλιξη της κρίσης με τον κορωνοϊό είναι ενθαρρυντική σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στους φόβους για πανδημία του κορωνοϊού στη Μόρια, αλλά και γενικότερα στις δομές «φιλοξενίας», ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Πρώτα απ’ όλα ευχαριστούμε το θεό που δεν έχουμε μέχρι στιγμής κρούσματα στη Λέσβο ή σε άλλο νησί. Έχουμε μόνο ένα κρούσμα σε προσφυγικό καταυλισμό.»

Δεν πέρασαν ούτε 12 ώρες από την συνέντευξη αυτή και σήμερα επισήμως τέθηκε σε καραντίνα ολόκληρη η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα με 20 κρούσματα κορωνοϊού. Στο συγκεκριμένο hotspot να θυμίσουμε ότι μένουν περίπου 3.000 λαθρομετανάστες, οπότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το πόσοι ακόμα μπορεί να έχουν νοσήσει, ανάμεσα στους “πρόσφυγες” αλλά και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής…

Ο πρωθυπουργός όμως στο CNN τόνισε ότι στα νησιά δεν υπάρχουν κρούσματα. Από πού προκύπτει αυτή η σιγουριά; Μήπως έχουν εξετάσει τους δεκάδες χιλιάδες «πρόσφυγες» που μένουν σε αυτά; Όχι βέβαια! Άρα δεν υπάρχει επιστημονικά ολοκληρωμένη εικόνα, όπως δεν υπάρχει γενικότερα για τον πληθυσμό στην Ελλάδα.

Και πως μάθαμε για τους 20 φορείς του ιού στην Ριτσώνα; Επειδή μια αφρικανικής καταγωγής γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό όταν γέννησε στο Αλεξάνδρα! Δηλαδή από καθαρή τύχη! Αυτή όμως δεν είναι εικόνα οργανωμένου κράτους…

Υ.Γ. Ο αστείος Μηταράκης είχε δηλώσει προχθές, ότι η γυναίκα από το Καμερούν που γέννησε στο Αλεξάνδρα, μάλλον κόλλησε τον ιό στο… μαιευτήριο και όχι στο hotspot…

Exit mobile version