Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιοι θησαύρισαν από την κρίση

Ποιοι θησαύρισαν από την κρίση

“Εάν υπήρχε Κράτος Εθνικό θα υπήρχε και αυστηρός έλεγχος όχι μόνο στα φαινόμενα της αισχροκέρδειας, αλλά και του ύψους του κέρδους των επιχειρήσεων. Δηλαδή, θα έπρεπε να υπάρχει διατίμηση στα προϊόντα και η κυβέρνηση να επιβάλλει το ύψος των τιμών σε κάθε προϊόν, αλλά σε εποχή νεοφιλελευθερισμού αυτό δεν γίνεται γιατί το κέρδος είναι πάνω από όλα!”

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία κάποιοι την ίδια στιγμή που καταστρέφεται οικονομικά ολόκληρη η χώρα, κυριολεκτικά θησαύρισαν. Η αγορά πραγματικά αργοπεθαίνει, κάποιοι όμως μέσα στον πανικό της επιδημίας του κορωνοϊού έκαναν χρυσές δουλειές. Κάποιοι ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης και είχαμε ρεκόρ τζίρου για τα σούπερ μάρκετ, ενώ χρυσές δουλειές έκαναν φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, βιομηχανίες τροφίμων, απορρυπαντικών και ειδών προσωπικής υγιεινής και είναι πραγματικά απορίας άξιον πως ένα ολόκληρο κράτος δεν βρήκε ούτε μία αισχροκέρδεια σε όλους αυτούς τους κλάδους της οικονομίας, παρά μόνον μία σε μία φαρμακαποθήκη;

Εάν υπήρχε κράτος Εθνικό θα υπήρχε και αυστηρός έλεγχος όχι μόνο στα φαινόμενα της αισχροκέρδειας, αλλά και του ύψους του κέρδους των επιχειρήσεων αυτών. Δηλαδή, θα έπρεπε να υπάρχει διατίμηση στα προϊόντα και η κυβέρνηση να επιβάλλει το ύψος των τιμών σε κάθε προϊόν, αλλά σε εποχή νεοφιλελευθερισμού αυτό δεν γίνεται, το κέρδος είναι πάνω από όλα!

Exit mobile version