Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παγκοσμιοποίηση – Κορονωϊός: Η “Ύβρις”

Παγκοσμιοποίηση - Κορονωϊός: Η “Ύβρις”

ΟI TEΛEYTAIOI ΠΙΣΤΟΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

“Δεν έχεις Πίστη, όταν, πιστεύοντας,
ρωτάς την κρίση και τη γνώση!
Δεν έχεις Πίστη, όταν την πίστη σου
στο λογικό έχεις θεμελιώσει!

Πίστη έχεις, όταν κάθε σου όνειρο
το ανάφτεις στο βωμό της τάμα,
κι αν κάποιο τάμα σου είναι αδύνατο,
προσμένεις να γενεί το θάμα.”

Γεώργιος Δροσίνης

Σε αυτές τις ημέρες, που ο φόβος του θανάτου πλανιέται επάνω από την ανθρωπότητα, φόβος πραγματικός ή ψεύτικος, φόβος αληθινός ή γέννημα μίας ρυπαρής παγκόσμιας συμμορίας κερδοσκόπων, ας μη προσπαθήσει κανένας “politically correct” αναλυτής να ερμηνεύσει τα όσα συμβαίνουν. Θα αποτύχει! Η κρίση και η λογική δεν φτάνουν, χρειάζεται Πίστη! Και αυτοί που έχουν Πίστη είναι οι μόνοι που θα γράψουν την Ιστορία στις ημέρες που έρχονται.

Θεωρίες πολλές και ένας ιός από το πουθενά (;), σαν τιμωρία θεϊκή για την αλαζονεία και την απληστία των ισχυρών ενάντια σε μια ανθρωπότητα, που έχει χάσει τον προορισμό της και σέχτες εξουσίας επιδιώκουν την παγκόσμια κυριαρχία και παριστάνουν τον Θεό. Όποιος όμως έπαιξε με τους νόμους τους θεϊκούς, πάντοτε το πλήρωσε…

“Ύβρις φυτεύει τύραννον”

Η πρώτη γνωστή επιδημία της αρχαίας μας γραμματείας πριν τρεις χιλιάδες και πλέον έτη, στην Τροία, όταν όπως γράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, Ραψωδία Α’: “Λητοῦς καὶ Διὸς υἱός· ὃ γὰρ βασιλῆϊ χολωθεὶς νοῦσον ἀνὰ στρατὸν ὄρσε κακήν, ὀλέκοντο δὲ λαοί, οὕνεκα τὸν Χρύσην ἠτίμασεν ἀρητῆρα Ἀτρεΐδης.” – “Ο Απόλλων, όπου οργίσθηκε του Ατρείδη βασιλέως κι έφερε λώβαν στον στρατόν που εθέριζε τα πλήθη, ότι του εκαταφρόνεσε τον Χρύσην ιερέα.”  [Aπόδοση Ιακώβου Πολυλά]

Για μία “ύβριν”, λοιπόν, η θεϊκή οργή σκόρπισε τον θάνατο στους Αχαιούς και στον αρχαίο μας κόσμο διέπραττε “Ύβριν” όποιος ήθελε να υπερβεί την θνητήν φύσι του και να ενεργεί ως θεός. Η αλαζονεία αποτελούσε παραβίαση της θείας τάξεως, της οποίας η παραβίασις ετιμωρείτο με την εξής ακολουθία: Άτις – Ύβρις – Νέμεσις – Τίσις.

Για τους αρχαίους Έλληνες η “ὕβρις” προκαλούσε την οργή και την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε την «Άτιν», δηλαδή την τύφλωση του νου. Η τύφλωση του νου οδηγούσε σε σφάλμα ολέθριο, σε παραβίαση σοβαρή του θεϊκού νόμου, η οποία με την σειρά της έφερνε την «Νέμεσιν», την εκδίκηση και την οργή των θεών και στην συνέχεια την «Τίσιν», την καταστροφή.

Η “ύβρις” γεννά τυραννία και “ύβρις” είναι η αλαζονεία, η αλαζονεία των θνητών που πάτησαν το πόδι τους στο φεγγάρι και πίστεψαν αλίμονο πως κατέχουν τα πάντα, ότι τίποτε δεν μπορεί να τους πλήξει. Και ήλθε τώρα μία απειλή, αληθινή ή ψεύτικη, για να οδηγήσει κυριολεκτικά τον κόσμο ολόκληρο σε ένα βασίλειο του τρόμου, σε μία κρίση, την οποία είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να ελέγξει. Και επιστρέφουμε και πάλι σε αυτούς που τα είπαν ΟΛΑ, στους αρχαίους Έλληνες και διαβάζουμε:

“ΣΟΦΟΚΛΗΣ. Οἰδίπους Τύραννος:

“ὕβρις φυτεύει τύραννον· ὕβρις,
εἰ πολλῶν ὑπερπλησθῇ μάταν,
ἃ μὴ ᾽πίκαιρα μηδὲ συμφέροντα,
ἀκρότατα γεῖσ᾽ ἀναβᾶσ᾽
ἀπότομον ὤρουσεν εἰς ἀνάγκαν
ἔνθ᾽ οὐ ποδὶ χρησίμῳ
χρῆται. τὸ καλῶς δ᾽ ἔχον
πόλει πάλαισμα μήποτε λῦσαι
θεὸν αἰτοῦμαι.

Η Ύβρις φυτεύει τύραννον.
Αν όμως σαν τον ποταμό
η ύβρις σηκώνει ματαιότητα,
αν κατεβάσει
φέρνοντας παράκαιρα δεινά
κι αν ανεβεί
στην κορυφή της στέγης,
απότομα γκρεμίζεται στα βάθη
της ανάγκης και
με το πόδι στο κενό
παραπατά. Τον Θεό παρακαλώ
να μην πάψει να παλεύει
για της πόλης το καλό.”

“ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ”

Με ό,τι μέσον έχουμε, εξόριστοι μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα, εμείς οι Χρυσαυγίτες δίνουμε την μάχη και έγραψα με αφορμή τον τρόμο που έχει απλωθεί επάνω σε πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο τα παρακάτω:

“Θέλατε Παγκοσμιοποίηση; Καλωσορίστε Κορωνοϊό και επιδημίες, χαιρετίστε την επιστροφή της φυματίωσης και της ελονοσίας. Συνένοχοι ΟΛΟΙ οι “Politically Correct” αριστεροί και φιλελεύθεροι. Θέλετε Ανοιχτά Σύνορα; Εμείς ΟΧΙ! Θέλουμε Σύνορα Κλειστά και Κράτος ΕΘΝΙΚΟ!”

Ο νέος κόσμος που έρχεται θα είναι διαφορετικός και όσοι δεν το βλέπουν δεν ξέρουν τι τους γίνεται.  Οι New York Times έγραψαν πρόσφατα για τη νέα πραγματικότητα σε άρθρο τους με τίτλο: ”Η Ευρώπη Κλειδώνεται” τα εξής:

“Από τη Δανία έως τη Σλοβακία, οι κυβερνήσεις έχουν αναπτύξει ένα επιθετικό μοντέλο αντιμετώπισης του ιού με κλείσιμο των συνόρων. Σήμερα, οι Ευρωπαίοι δημιουργούν σύνορα μεταξύ των χωρών, μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές τους … Αντιμετωπίζοντας έναν ιό που δεν γνωρίζει σύνορα, αυτή η σύγχρονη χωρίς σύνορα Ευρώπη τα κατασκευάζει παντού. Η ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα, όπου οι πολίτες είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν και να εργάζονται, μοιάζει πολύ μακρινή”.

Όλα αλλάζουν και ο περίφημος “φιλελευθερισμός”, που μόνο φίλος της ελευθερίας δεν είναι, πνέει τα λοίσθια. Τα “ανοικτά σύνορα” ήταν και είναι ένας ολετήρας με σκοπό του την καταστροφή των Πατρίδων και έγραψε πριν λίγες ημέρες ο εξαιρετικά έμπειρος Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής Πατ Μπιουκάναν τα εξής:

“Στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι περισσότεροι άνθρωποι ένιωθαν περισσότερο αφοσιωμένοι σε έννοιες όπως η οικογένεια, η φυλή, η πίστη, η χώρα και το έθνος πάνω παρά σε όσα επιτάσσει η φιλελεύθερη ιδεολογία. Το κλείσιμο των συνόρων είναι ένα οδυνηρό χτύπημα κατά του φιλελευθερισμού.”

Πατρίδα – Η εσχάτη Γραμμή Αμύνης

Την “Παρακμή της Δύσεως”, την είχε θαυμάσια περιγράψει ένας μεγάλος του πνεύματος, ο Όσβαλντ Σπένγκλερ, πριν εκατό ολόκληρα χρόνια! Την ζούμε στις ημέρες μας και όμως υπάρχουν κάποιοι, που πιστεύουν ότι θα ανοιγοκλείσουν τα μάτια και όλα θα γυρίσουν στο χθες… Κάνουν λάθος! Και σε απάντησή τους τα παρακάτω από καθηγητές Διεθνών Σχέσεων και ειδικούς της εξωτερικής πολιτικής:

Μωχάμεντ Ελ  Εριάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz, περιοδικό “Foreign Affairs”: “Η “αποπαγκοσμιοποίηση” (deglobalization) θα επιταχυνθεί καθώς οι οικονομικές ανησυχίες θα μετατραπούν σε ζήτημα εθνικής ασφαλείας.”

Χένρυ Φάρελ, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Τζωρτζ Ουάσινγκτον και Αβραάμ Νιούμαν, καθηγητής της Σχολής Εξωτερικής Πολιτικής του ιδίου Πανεπιστημίου, σε άρθρο τους επίσης στο  “Foreign Affairs”: “Η παγκοσμιοποίηση όχι μόνον επέτρεψε την ταχεία εξάπλωση της μολυσματικής ασθένειας, αλλά ενθάρρυνε την βαθειά αλληλοεξάρτηση εταιρειών και κρατών, γεγονός που τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα σε μη αναμενόμενα σοκ”.

Στήβεν Γουώλτ, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Χάρβαρντ, στο περιοδικό “Foreign Policy”: “Κάθε λίγα χρόνια, διανοούμενοι και αναλυτές, εκτιμούν ότι ο ρόλος των κρατών στις παγκόσμιες υποθέσεις γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικός και άλλες δυνάμεις, όπως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πολυεθνικές Εταιρείες, η διεθνής τρομοκρατία, οι παγκόσμιες αγορές κλπ. υποσκάπτουν την κυριαρχία του κράτους και το ωθούν προς τον κάλαθο της Ιστορίας. Όταν εμφανίζονται νέοι κίνδυνοι όμως, οι άνθρωποι στρέφονται και πάλι στις εθνικές τους κυβερνήσεις για προστασία”.

Και είναι η Πατρίδα, είναι το ΕΘΝΟΣ η εσχάτη γραμμή αμύνης του ανθρώπου για να απαλλαγεί από την “ΥΒΡΙ” και όπως ακριβώς χρειάστηκε να εξοριστεί ο Οιδίποδας από την Θήβα για να σταματήσει ο θάνατος να θερίζει τον λαό, έτσι πρέπει και να τελειώνει μια για πάντα και η παγκοσμιοποίηση, το αμαρτωλό βασίλειο της διεθνούς των τοκογλύφων, της αιώνιας “usura”, που είχε καταγγείλει σε χρόνους σκληρούς με στίχους σμιλεμένους με θαυμαστό Κάλλος ο ποιητής του 20ου αιώνα, ο Έζρα Πάουντ. Και με κάστρο απόρθητο ο άνθρωπος των Nέων Καιρών το Εθνικό του Κράτος να κτίσει και πάλι τον κόσμο του και ο Ήλιος να ανατείλει ξανά στην ρημαγμένη γη μας.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Exit mobile version