Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Βόμβα» Δένδια: «Τo ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στον έλεγχο της πληροφόρησης για τον κορονοϊό»

«Βόμβα» Δένδια: «Τo ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στον έλεγχο της πληροφόρησης για τον κορονοϊό»

Τι καλύτερη ομολογία ότι αντιμετωπίζουν το θέμα σαν να πρόκειται για βιολογικό πόλεμο;

Σε μία εξωφρενική παραδοχή προέβη σήμερα το πρωί (03-04-2020) ο Ν. Δένδιας μιλώντας στην εκπομπή «…Από τις έξι» της ΕΡΤ1. Συγκεκριμένα, ο Δένδιας ανακοίνωσε ότι στο χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, αποφασίστηκε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα διαθέσει τον μηχανισμό της για την αντιμετώπιση της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» στα κράτη-μέλη της ΕΕ αναφορικά με το ζήτημα του κορονοϊού.

Με δεδομένο όμως ότι όλα τα συστημικά ΜΜΕ έχουν εναρμονιστεί με την προπαγάνδα του τρόμου που διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες, σε βάρος ποιων θα χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός του ΝΑΤΟ;

Μα, φυσικά εναντίον των απλών πολιτών που δεν αποδέχονται την φρενίτιδα η οποία καλλιεργείται σχετικά με τον κορονοϊό. Επίσης, εναντίον κάθε ανεξάρτητης φωνής που τολμά να παρέχει εναλλακτική ενημέρωση και να εισφέρει επιστημονικά δεδομένα τα οποία ανατρέπουν την κυρίαρχη άποψη γύρω από το εν λόγω ζήτημα. (Τα αποσπάσματα που παραθέτουμε από την αρχή έως το 2ο λεπτό του βίντεο)

Ας δούμε τι ακριβώς είπε ο Δένδιας:

«ΔΕΝΔΙΑΣ: Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν πώς οι δομές της συμμαχίας θα μπορούσαν να λειτουργήσουν…ώστε να εξυπηρετήσουν την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης του κοροναϊού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης ήταν ένα κομμάτι της ατζέντας…Και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Αυτό πώς το αντιμετωπίζετε;

ΔΕΝΔΙΑΣ: Κοιτάξτε, το ΝΑΤΟ έχει έναν πολύ πιο εξελιγμένο μηχανισμό από την ΕΕ για την διασπορά των ψευδών ειδήσεων. Βεβαίως, για να μην κοροϊδευόμαστε, όλος αυτός ο μηχανισμός είναι προσανατολισμένος να αντιμετωπίσει διασπορά ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένες πηγές, τις οποίες φαντάζεστε και καταλαβαίνετε έτσι; Δεν είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη συγκυρία συμπίπτουν οι μηχανισμοί διασποράς ψευδών ειδήσεων με αυτό που περιμένει παραδοσιακά η συμμαχία. Η προσαρμογή λοιπόν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, είναι κάτι το οποίο χρειάζεται ορισμένα μέτρα. Καταλαβαίνετε ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για μία στρατιωτική συμμαχία μου είναι λίγο δύσκολο να αναπτύξω ανοιχτά στον αέρα περισσότερα πράγματα».

Η φράση-κλειδί είναι η εξής: «Δεν είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη συγκυρία συμπίπτουν οι μηχανισμοί διασποράς ψευδών ειδήσεων με αυτό που περιμένει παραδοσιακά η συμμαχία».

Είναι σαφές ότι ο Δένδιας περιγράφει μία εκτροπή από τον θεσμικό ρόλο που έχει το ΝΑΤΟ. Αυτή τη φορά, η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει κάποια εξωτερική απειλή, αλλά οι ενέργειές της θα στραφούν εναντίον κάποιων υποτιθέμενων «εσωτερικών εχθρών». Στην προκειμένη περίπτωση εσωτερικός εχθρός θεωρείται προφανώς εκείνο το τμήμα του πληθυσμού το οποίο δεν «τσιμπάει» στην παραπληροφόρηση που του σερβίρεται καθημερινά από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν πλήρως τις εκτιμήσεις ότι με αφορμή των κορονοϊό, θα συντελεστούν πολλές και μείζονες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το γεγονός ότι θα χρησιμοποιηθούν αδιαφανή και αντιδημοκρατικά μέσα υποδηλώνεται από με σαφήνεια από το ότι ο Δένδιας κλείνει την τοποθέτησή του λέγοντας: «Καταλαβαίνετε ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για μία στρατιωτική συμμαχία μου είναι λίγο δύσκολο να αναπτύξω ανοιχτά στον αέρα περισσότερα πράγματα».

Περιττό να ειπωθεί όλες αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα των Ελλήνων, ως επίσης και τα Συντάγματα των υπολοίπων λαών της ΕΕ!

Χ.Τ.

Exit mobile version