Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων

Παγκόσμια ημέρα των Αδέσποτων Ζώων σήμερα και παρ’ όλο που πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, δεν είναι δικαιολογία για να μην βοηθήσουμε τα αδέσποτα με όποιο τρόπο μπορούμε. 

Διαβάστε μερικά πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας αδέσποτα τετράποδα:

Προσφέρουμε τροφή και νερό

Αφήνουμε κοντά στο σπίτι μας δοχεία με νερό και ξηρά τροφή. Φροντίζουμε να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες και το κυριότερο να τοποθετούμε τα δοχεία σε ασφαλή σημεία.

Παρέχουμε φιλοξενία

Αν οι συνθήκες του σπιτιού το επιτρέπουν, αυτή είναι ιδανική περίοδος για να φιλοξενήσουμε ένα αδέσποτο ζώο σε ανάγκη και να το βοηθήσουμε να μην επιστρέψει στον δρόμο ή σε κλουβί.

 Κοινοποιούμε αγγελίες υιοθεσίας

Η στιγμή είναι ιδανική για να δραστηριοποιηθούμε στις κοινοποιήσεις αγγελιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.  Εμπνέουμε τους φίλους μας να υιοθετήσουν!

Ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματα των ζώων

 Την επόμενη φορά που κάποιος σκέφτεται να κακοποιήσει ένα ζώο, θα ξέρετε πόσο σοβαρό είναι και θα αντιδράσετε με επιχειρήματα και με καταγγελία στην αστυνομία.

Βοηθούμε τους συνανθρώπους μας

Αν έχουμε στην πολυκατοικία ή στο περιβάλλον μας κάποιον ηλικιωμένο άνθρωπο ή κάποιον άνθρωπο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα με κατοικίδιο, μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια: μια βόλτα, κάποια ψώνια, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Υιοθετούμε ένα αδέσποτο

Ο καλύτερος τρόπος από όλους: αν είμαστε έτοιμοι να βάλουμε ένα ζώο στη ζωή μας, υιοθετούμε ένα υπεύθυνα!

Ακόμα και σε μια περίοδο που καλούμαστε να μείνουμε στο σπίτι, μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα που μας έχουν ανάγκη!

Exit mobile version