Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Τουρκία επιμένει σε γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Η Τουρκία επιμένει σε γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Θερμό αναμένεται το καλοκαίρι για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις – Πάνε για νέα υποχώρηση οι Χατζηαβάτες της ελληνοτουρκικής “φιλίας”

Γεωτρήσεις σε κυπριακή ΑΟΖ, Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα καθώς και σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που δεν αναγνωρίζει ανακοίνωσε η Τουρκία για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, δηλαδή μετά τις 30 Ιουνίου. Η Άγκυρα, που δεν εγκαταλείπει τους σχεδιασμούς της εις βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας. Για την απόφαση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης ενημερώθηκε και η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, ότι δηλαδή εντός του 2020 θα γίνουν πέντε γεωτρήσεις από την ΤΡΑΟ.

Οι περιοχές που θα γίνουν οι γεωτρήσεις δεν καθορίζονται επακριβώς, πλην όμως στον προγραμματισμό αναφέρονται τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, η Ανατολική Μεσόγειος γενικά και αόριστα και αυτό προφανώς παραπέμπει σε θαλάσσια περιοχή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι τουρκικές προθέσεις είναι ξεκάθαρες και είναι δεδομένο ότι εάν η Άγκυρα προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες θα πρόκειται για πλήρη παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ως γνωστόν δεν παίρνουν θέση και η ενταύθα κυβέρνηση της Ν.Δ. δυστυχώς δεν τολμά να ανταποκριθεί σε μία εθνική πολιτική. Ευχόμαστε να διαψευστούμε αλλά φοβούμεθα ότι θα δούμε τον Μητσοτάκη σε ρόλο Σημίτη σε μία ακόμη άτακτη εθνική υποχώρηση.

Exit mobile version