Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σουρεαλισμός: Iστιοπλόοι “έφαγαν” 5.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας για παράνομη είσοδο στη χώρα

Σουρεαλισμός: Iστιοπλόοι “έφαγαν” 5.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας για παράνομη είσοδο στη χώρα

Αν ήταν “πρόσφυγες” ούτε πρόστιμο θα πλήρωναν και επιπλέον θα έπαιρναν και επίδομα!

Σας παρουσιάζουμε την είδηση όπως κατεγράφη στον καθεστωτικό Τύπο:

Βαριά “καμπάνα” – 5.000 ευρώ έκαστος – οι ιστιοπλόοι που ενεπλάκησαν στην μεταφορά 32 ιστιοφόρων τύπου Catamaran από την Γαλλία στην Ελλάδα. Για κακή τους τύχη, το απαγορευτικό απόπλου – κατάπλου, λόγω κορονοϊού, ίσχυσε εν πλω.

Αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον 90 skipper και άλλοι ιστιοπλόοι να βρεθούν μεσοπέλαγα χωρίς τη δυνατότητα να μπορούν να δέσουν σε ελληνικό λιμάνι.

Ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος από την Πάτρα ήταν από τους πρώτους που έφθασαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Έχοντας ταξιδέψει ακόμη και με 9 μποφόρ, κατάφερε να μπει στο λιμάνι του Αλίμου και να δέσει παρά το απαγορευτικό κατάπλου. Εκεί τον περίμενε το Λιμενικό και αφού καταγράφηκε το περιστατικό επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα μέλη του πληρώματος. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα 5 σκάφη που έπιασαν λιμάνι.

Τσουχτερό πρόστιμο λοιπόν, 5000 ευρώ στους ιστιοπλόους για… παράνομη είσοδο στη χώρα. Αν οι ιστιοπλόοι ήταν “πρόσφυγες”, το πιθανότερο θα ήταν να μην ασχοληθεί κανείς και να έφταναν ανενόχλητοι στον προορισμό τους. Αλλά ακόμα και να γινόντουσαν αντιληπτοί, ποιος θα τολμούσε να τους επιβάλει πρόστιμο; Το αντίθετο! Θα καθόντουσαν στην σειρά των ΑΤΜ για να πάρουν και τα επιδόματα!

Exit mobile version