Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Εurogroup μας καταδίκασε σε οικονομικό θάνατο και οι “Μένουμε Ευρώπη”… πανηγυρίζουν!

Το Εurogroup μας καταδίκασε σε οικονομικό θάνατο και οι “Μένουμε Ευρώπη”... πανηγυρίζουν!

Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα οι λιβανιστές και οι υμνολόγοι της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα που υπουργοί της Ν.Δ. δημόσια δηλώνουν την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Eurogroup, αυτοί πανηγυρίζουν και βεβαίως πρώτοι απ’ όλους πανηγυριτζήδες οι απατεώνες των ΜΜΕ της διαπλοκής.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «H Ευρώπη αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…»

Κωστής Χατζηδάκης: «Περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερο περίσσευμα καρδιάς. Στενόμυαλη αντιμετώπιση…»

Σύμφωνα με το κείμενο του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε μια “συμβιβαστική” λύση. Στην πραγματικότητα έγινε αυτό που ήθελαν οι Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία  καθώς απορρίφθηκαν τα κορωνο-ομόλογα.

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε κιόλας, περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερο περίσσευμα καρδιάς. Η στενόμυαλη αντιμετώπιση στρέφεται και εναντίον τους γιατί χωρίς Νότο δεν υπάρχει Βορράς»…

Ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση «αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποια κριτήρια γιατί αν ξεφύγουν οι τράπεζες θα πρέπει πάλι να τις χρηματοδοτήσουμε. Το ίδιο ισχύει με τη ΔΕΗ, αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς θα χρειαστούν πάλι αυξήσεις τιμολογίων.»

To αποτέλεσμα του προχθεσινού Eurogroup σχολίασε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δηλώνοντας: «Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η Ευρώπη αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…»

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ανοίξει τα ταμεία της η Ευρώπη της Μέρκελ για την Ελλάδα και έρχεται (πολύ πιθανό!) νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυξήσεις σε λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ. και όμως κάποιοι πανηγυρίζουν…

Exit mobile version