Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελληνική Αυγή για την δυτική Μακεδονία: Να διαφυλαχθεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών

Η επίτευξη της αυτάρκειας στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής αποτελεί την μοναδική εγγύηση επιβίωσης του ελληνικού λαού και διάσωσης της εθνικής οικονομίας και θα έπρεπε να αποτελούσε τον πρώτιστο στόχο της κυβέρνησης, ιδίως σε περιόδους κρίσεων.

Δυστυχώς όμως παρατηρούμε ότι οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την λειτουργία των λαϊκών αγορών και οι περιορισμοί και απαγορεύσεις που επιβάλλει με πρόσχημα την καταπολέμηση της πανδημίας, μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν την πλήρη οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση των πωλητών και προμηθευτών των λαϊκών αγορών και εν τέλει την οριστική κατάργηση του θεσμού αυτού.

Και αυτό θα συμβεί την ίδια στιγμή κατά την οποία τα μεγάλα σούπερ μάρκετ λειτουργούν ανενόχλητα, χωρίς να ανησυχεί κανένας για την συσσώρευση πολιτών σε κλειστούς χώρους. Αντίθετα τους ενοχλούν οι λαϊκές αγορές, στις οποίες είναι προφανές ότι ουδείς κίνδυνος  διάδοσης του  κορωνοϊού υφίσταται, εφόσον αυτές λειτουργούν υπαίθρια.

Η “Ελληνική Αυγή για την Δυτική Μακεδονία” καταγγέλλει αυτήν την πολιτική των “δύο μέτρων και δύο σταθμών” της κυβέρνησης, η οποία πρόκειται να οδηγήσει όχι στο απώτερο μέλλον αλλά στις μέρες μας, στην τελειωτική εξαφάνιση των μικροπαραγωγών του πρωτογενούς τομέα.

Για να επιτευχθεί η εθνική Αυτάρκεια, την οποία πολλοί ευαγγελίζονται, όπως ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με πρόσφατες δηλώσεις του, αλλά δυστυχώς μένουν στα λόγια χωρίς να προχωρούν σε πράξεις, θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα και φυσικά να ενισχυθεί ο θεσμός των υπαίθριων λαϊκών αγορών, ο οποίος καθιστά προσιτά τα προϊόντα της ελληνικής γης σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Δ.Μ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Exit mobile version