Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Η εφεύρεση μίας επιδημίας” και ο Ιταλός φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκάμπεν

“Η εφεύρεση μίας επιδημίας” και ο Ιταλός φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκάμπεν

Άκρα του τάφου σιωπή από τους Έλληνες, “διανοουμένους”, που έχουν κάνει γαργάρα τα μέτρα

Ούτε μία αντίρρηση, ούτε μία φωνή διαμαρτυρίας από όλους αυτούς τους μουσάτους αμπελοφιλόσοφους, που εξουσιάζουν την δημόσια ζωή της χώρας με τις αρλούμπες τους εδώ και δεκαετίες για τα μέτρα, που πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη περισσότερο όχι για να μας σώσει, αλλά για να σωθεί, γιατί έτσι όπως έχουν καταντήσει το δημόσιο σύστημα υγείας, εάν είχαμε στην πραγματικότητα επιδημία η Ελλάδα θα μετατρεπότανε σε κόλαση!

Αντίθετα, στην Ιταλία, ο γνωστός φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκάμπεν, μαθητής του Χάιντεγκερ – και αυτό βεβαίως αποτελεί έγκλημα για φιλελεύθερους και δημοκράτες, τόλμησε να γράψει ότι η επιδημία εφευρέθηκε εννοώντας ότι την εκμεταλλεύεται το κυρίαρχο σύστημα και εθνικά και παγκόσμια προκειμένου να επιβάλει μέτρα μιας απόλυτης δικτατορίας ενάντια στην ελευθερία των λαών.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα του σχετικού κειμένου του Ιταλού φιλοσόφου:

“L’ invenzione di un epidemia” – “Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, αλλά έχει ως αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται πολλά πράγματα που υποκρινόμαστε ότι δεν τα βλέπαμε. Το πρόβλημα δεν είναι να πούμε την γνώμη μας για τη σοβαρότητα της νόσου, αλλά να εξετάσουμε τις ηθικές και πολιτικές συνέπειες της επιδημίας. Το πρώτο πράγμα που δείχνει το κύμα του πανικού το οποίο έχει παραλύσει τη χώρα είναι ότι η κοινωνία μας δεν πιστεύει σε τίποτε άλλο εκτός από την «γυμνή ζωή». Είναι σαφές ότι οι Ιταλοί είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν σχεδόν τα πάντα – τις κανονικές συνθήκες ζωής, τις κοινωνικές σχέσεις, την εργασία, ακόμα και τις φιλίες, την στοργή, τις θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις-μπροστά στον κίνδυνο να ασθενήσουν… Τι είδους κοινωνία είναι αυτή που δεν έχει άλλη αξία πέρα από την επιβίωση;… Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μιλώντας για τον ιό μιλάμε για πόλεμο. Ένα πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, που μπορεί να ελλοχεύει σε κάθε άλλο πρόσωπο…”

Exit mobile version