Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσιόδρας για τον κορονοϊό στις 13 Μαρτίου: «Μια απλή ίωση είναι, το 85% των ασθενών θα το περάσει πολύ ελαφρά»!

Τσιόδρας για τον κορονοϊό στις 13 Μαρτίου: «Μια απλή ίωση είναι, το 85% των ασθενών θα το περάσει πολύ ελαφρά»!

Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου δεν πρωτοτύπησε όταν χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «μία απλή γρίπη» αναφορικά με τον κορονοϊό. Τον είχε προλάβει ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έναν μήνα πριν, στις 13 Μαρτίου 2020, χρησιμοποίησε την φράση «μία απλή ίωση»!

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το 85% όσων κολλήσουν κορονοϊό θα το περάσουν «πολύ ελαφρά», καθώς-σύμφωνα με εκείνον-αποτελεί «μία απλή ίωση» για όσους δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια συνέντευξης που ο Τσιόδρας παραχώρησε στην εκπομπή «Οδηγός καλής ζωής» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha (το επίμαχο απόσπασμα είναι από το 06:06 έως το 06:14 του βίντεο).

Σε προγενέστερο σημείο της ίδιας συνέντευξης, είχε δηλώσει επίσης ότι οι πιθανότητες μετάδοσης της νόσου από ασυμπτωματικούς ασθενείς (πλην των παιδιών) είναι περιορισμένες, καθώς μόνο όσοι εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου (έστω και ελαφρά) διαθέτουν στον οργανισμό τους υψηλό ιικό φορτίο το οποίο καθιστά πιο πιθανή τη μετάδοση του ιού.

Η ακριβής διατύπωση του Τσιόδρα έχει ως εξής (το επίμαχο απόσπασμα είναι από το 03:13 έως το 03:48 του βίντεο):

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ερώτηση είναι πολύ απλή. Τώρα εμείς που μιλάμε, εγώ μπορεί να έχω κολλήσει και να μην το ξέρω. Χαμογελάτε, αλλά θα μπορούσα ενδεχομένως, χωρίς να έχω κανένα σύμπτωμα και ίσως να έχω κάποιο ήπιο σύμπτωμα, έναν μικρό πονοκέφαλο κι έναν μικρό βήχα που δεν του δίνω σημασία. Κάποια στιγμή θα κολλήσουμε όλοι, είναι το ερώτημα;

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Κυρίως μεταδίδεις τον ιό όταν έχεις τα συμπτώματα. Αυτό μπορεί να μην ισχύει για τα μικρά παιδιά. Ένας απ’ τους λόγους που έκλεισαν και τα σχολεία. Δηλαδή να έχουνε πολύ ελαφρά συμπτώματα, να μην το καταλαβαίνουνε και να έχουνε υψηλή παρουσία του ιού στον οργανισμό τους. Άρα λοιπόν να περάσω σε αυτό που είπες, όταν εμφανίσεις το σύμπτωμά σου μπορείς να απομονωθείς και να μην κολλήσεις τον άλλον».

Ύστερα από τα όσα ακούγεται να λέει ο Τσιόδρας στο πιο πάνω βίντεο, το ερώτημα είναι γιατί η Κυβέρνηση ακολούθησε μία πολιτική εγκλεισμού όλων των Ελλήνων στο σπίτι και όχι μία αποτελεσματική πολιτική προστασίας των ευπαθών ομάδων, με παράλληλη έγκαιρη θωράκιση της χώρας από κρούσματα προερχόμενα από το εξωτερικό.

Έχει καταστεί σαφές ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν λαμβάνει υπόψιν της τις παρεπόμενες συνέπειες που μπορεί να προκύψουν για το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία, από την ισοπεδωτική τακτική που εφαρμόζει στο ζήτημα του κορονοϊού.

Έναν μήνα μετά τη συγκεκριμένη συνέντευξη του Τσιόδρα, οι Έλληνες βιώνουν ένα σκληρό lockdown εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδος και μία διαρκή τρομοϋστερία από τα ΜΜΕ. Όμως, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να εξηγήσει για ποιον λόγο σε άλλα Ορθόδοξα κράτη οι εκκλησίες έχουν μείνει ανοικτές, ενώ στην Ελλάδα η ΝΔ άφησε τους πιστούς εκτός Ιερών Ναών την περίοδο της Λαμπρής…

Exit mobile version