Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το κλείσιμο των λαϊκών αγορών οδηγεί σε οικονομική εξόντωση τους αγροκτηνοτρόφους

Το κλείσιμο των λαϊκών αγορών οδηγεί σε οικονομική εξόντωση τους αγροκτηνοτρόφους

Παραγωγοί λαϊκών αγορών νομού Κοζάνης: “Να επαναλειτουργήσει άμεσα η λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας για την διάθεση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και λοιπών τροφίμων”

Η πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Προστασίας κ. Χαρδαλιά να αναστείλει για δέκα ημέρες την λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Πτολεμαΐδας με πρόσχημα την μην τήρηση των κανόνων ασφαλείας αποτελεί βεβιασμένη και απαράδεκτη ενέργεια, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι επιχειρεί να λύσει.

Εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και καθ’όλη την διάρκεια των εορταστικών ημερών του Πάσχα αναγκάζονται οι πολίτες, με πρόσχημα την ασφάλειά τους, να μεταβαίνουν στους κλειστούς και περιορισμένους χώρους των σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης , αντί να έχουν την δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους στον ανοικτό και υπαίθριο χώρο της λαϊκής αγοράς, ο οποίος εκ των πραγμάτων ενέχει πολύ μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.

Η λύση “πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι”, την οποία δυστυχώς εφάρμοσε ο κύριος Χαρδαλιάς και η κυβέρνηση στην λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας, πρόκειται να δώσει την χαριστική βολή και να οδηγήσει στην πλήρη οικονομική εξόντωση τους μικροπαραγωγούς των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τα οποία είναι ευπαθή και εάν δεν διατεθούν άμεσα καταστρέφονται.

Η ενδεδειγμένη λύση, την οποία υποβάλλουμε στην κυβέρνηση, είναι να επιτραπεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών μόνο όσον αφορά στην διάθεση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και λοιπών τροφίμων για όσο καιρό διαρκέσουν οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού και με την πλήρη τήρηση των ενδεδειγμένων κανόνων ασφαλείας. Με τον τρόπο αυτό και η δημόσια υγεία προστατεύεται και οι πολίτες προφυλάσσονται επαρκώς και ταυτόχρονα προμηθεύονται τα αναγκαία για την διαβίωσή τους προϊόντα χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο.

Κοζάνη, Μ.Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Κοζάνης
Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Επικεφαλής “Ελληνικής Αυγής για την δυτική Μακεδονία”

Exit mobile version