Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίθεση κατά Ουρανίας Μιχαλολιάκου από ιστοσελίδα του ΚΚ€, γιατί χρησιμοποιεί τα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Επίθεση κατά Ουρανίας Μιχαλολιάκου από ιστοσελίδα του ΚΚ€, γιατί χρησιμοποιεί τα... μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

“Η κόρη του επίδοξου φυρερίσκου δεν διασκεδάζει απλώς, κάνει κάτι άλλο, που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα: η Ουρανία Μιχαλολιάκου επιχειρεί να κάνει τον φασισμό καθημερινότητα. Και σ’ αυτό όχι μόνο πρέπει αλλά και επιβάλλεται να αντιδράσουμε”.

Εδώ και αρκετό καιρό η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξάπλωση μιας πανδημίας η οποία έχει επιφέρει έναν πρωτοφανή εγκλεισμό των πολιτών στις περισσότερες χώρες και ίσως είναι ο προάγγελος μιας νέας οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο των πρωτοφανών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου ιού, όλοι οι άνθρωποι προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν σε επαφή με τους οικείους τους μέσω των social media και της τεχνολογίας. Από ότι φαίνεται όμως και με βάση τα τελευταία δρώμενα στα οποία γίναμε γνώστες, δικαίωμα ψυχαγωγίας και αποφόρτισης έχουν οι πάντες… πλην των Χρυσαυγιτών!

Συγκεκριμένα, έκαναν την εμφάνιση τους κάποια υποκείμενα της εγχώριας μουσικής σκηνής οι οποίοι τόλμησαν να λογοκρίνουν το γεγονός πως η Συναγωνίστρια και Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών Ουρανία Μιχαλολιάκου, «τόλμησε» όπως είπαν πολλοί να επιλέξει να ακούσει ένα μουσικό κομμάτι τους! Απ’ ότι φαίνεται η εμπάθεια που τρέφουν απέναντι στην Χρυσή Αυγή και όλα τα στελέχη της είναι πολύ μεγαλύτερη από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και την οικονομική δυσχέρεια που ακολουθεί. Αυτό το γνωρίζαμε άλλωστε καλά!

Όμως αυτό για το οποίο μείναμε πραγματικά με απορία είναι το θράσος κάποιων εγχώριων μουσικών, να επιβάλλουν ένα άτυπο φίλτρο στους ακροατές των κομματιών τους και να αποκλείουν τους Εθνικιστές! Για έναν «καλλιτέχνη» ο οποίος έχει διαλέξει τον δρόμο της εμπορικής προώθησης του αυτό δεν μπορεί παρά να είναι υποκριτικό. Ακόμη παραπάνω υποκριτικό είναι το γεγονός ότι αυτοί οι… εμπορικοί «επαναστάτες» δικαιολόγησαν τα παραπάνω λέγοντας πως το «μίσος» (που υποτίθεται ότι πρεσβεύει η Συναγωνίστρια Μιχαλολιάκου και εν γένει η Χρυσή Αυγή) δεν χωράει στην μουσική τους.

Σε αυτό το σημείο θα τους καλούσαμε να ακούσουν την ίδια μουσική κουλτούρα που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, μέσα από την οποία προωθείται το μίσος εδώ και χρόνια ενάντια στην έννοια του Έθνους, στην Σημαία και σε κάθε άλλη Ιερή Παράδοση του Ελληνισμού. Τότε θα καταλάβουν πως τηρούν δυο μέτρα και δυο σταθμά και ίσως αναρωτηθούν ξανά για το ποιος υποκινεί το μίσος!

Όμως πέραν από όλα αυτά η είδηση βρίσκεται αλλού. Και αναφερόμαστε χαρακτηριστικά σε ένα δημοσίευμα το οποίο σχολιάζοντας το εν λόγω περιστατικό, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όλους αυτούς τους αδαείς, λέγοντας πως η κίνηση αυτή της Ουρανίας Μιχαλολιάκου δεν είναι κάτι άλλο από μια απόπειρα για εισβολή των Ιδεών της στην καθημερινότητα του απλού πολίτη. Πράγματι, θα συμπληρώσουμε, πως οι δράσεις και οι πολιτικές κινήσεις της Συναγωνίστριας μας έχουν ένα αποτέλεσμα το οποίο δύσκολα πετυχαίνει κανείς. Φέρνουν τον Εθνικισμό στην καθημερινότητα της κοινωνικής ζωής του τόπου και τον καθιστούν μια πραγματικότητα ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες. Πραγματικότητα την οποία μπορεί και ο πιο απλός Έλληνας να αγκαλιάσει και να νιώσει ότι ταυτίζεται και εκπροσωπείται από αυτήν!


Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα ιστοσελίδας του ΚΚΕ:

“Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα βιντεάκια της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στο Tik Tok. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου ραπάρει, κάνει γυμναστική, κάνει δίαιτα και άλλες καθημερινές ασχολίες. Ό,τι δηλαδή κάνει ένα κορίτσι στην ηλικία της; Αμ δε! Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ούτε ένα κορίτσι όπως αυτά που συναντάμε καθημερινά στο δρόμο. Είναι μια δεδηλωμένη νεοναζίστρια, η οποία μετείχε σε πογκρόμ μεταναστών μαζί με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είναι η κόρη της οικογενείας Μιχαλολιάκου η οποία στηρίζει με τη θέση της ως δημοτικής συμβούλου αλλά και τις απόψεις της τις ναζιστικές πρακτικές της νεοφασιστικής γκρούπας.

Τα σχόλια για τα βιντεάκια της ήταν ακριβώς αυτά που με τόση μαεστρία προαλείφθηκαν, χαλαρά και χιουμοριστικά, κάνοντας και μια επίκληση στο συναίσθημα, και φυσικά εξιδανικεύοντας και ωραιοποιώντας μια νεαρή που τραγουδάει χιπ χοπ (σημ.: διάλεξε και ένα συγκρότημα από τα αριστερά). Έτσι, επιτεύχθηκε ο σκοπός της δημιουργού (στην περίπτωσή μας, μιας κυνηγού μεταναστών και λάτρη των ναζιστικών θηριωδιών).

«Είναι σωστό όμως να σχολιάζουμε την καθημερινότητα των νεοναζί;» μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Η απάντηση είναι απλή: από τη στιγμή που μια νεοναζίστρια επιχειρεί να περάσει το προφίλ μιας νεαρής που απλώς… διασκεδάζει, ναι. Ναι.

Η κόρη του επίδοξου φυρερίσκου δεν διασκεδάζει απλώς, κάνει κάτι άλλο, που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα: η Ουρανία Μιχαλολιάκου επιχειρεί να κάνει τον φασισμό καθημερινότητα. Και σ’ αυτό όχι μόνο πρέπει αλλά και επιβάλλεται να αντιδράσουμε.”

Exit mobile version