Άρθρο του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου
Το Liberal, η “σοσιαλμανία” και η Νέα Δημοκρατία – Όταν ο φιλελεύθερος κ. Θανάσης Μαυρίδης θυμήθηκε την καταστροφή της Ελληνικής βιομηχανίας…
Η επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό θα είναι πολύ δύσκολη για την Ελληνική οικονομία και πολύ σωστά ο κ. Θανάσης Μαυρίδης επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ήλιο, σουβλάκι και τζατζίκι… και προτείνει να θυμηθούμε την βιομηχανία, που θάφτηκε στα χρόνια της “σοσιαλμανίας”.
Μόνο που δεν λέει πότε ήταν τα χρόνια της “σοσιαλμανίας”… και πότε θάφτηκε η Ελληνική βιομηχανία. Επίσης δεν αναφέρεται γιατί αυτό δεν είναι καθόλου “βολικό” για τον χώρο της Ν.Δ., ποιος και γιατί χρησιμοποίησε πρώτος και εναντίον ποιου τον όρο “σοσιαλμανία” και ήταν ο εκδότης του “χουντικού” Ελεύθερου Κόσμου, Σάββας Κωνσταντόπουλος, κατηγορώντας τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Καραμανλή για τις αλόγιστες και οικονομικά επιζήμιες για την Πατρίδα μας κρατικοποιήσεις. Αλλά για να επανέλθουμε στα όσα γράφει ο κ. Θανάσης Μαυρίδης σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα:
“Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ήλιο, σουβλάκι και τζατζίκι:“Η «βαριά βιομηχανία» της χώρας είναι ο τουρισμός. Ας αφήσουμε για τώρα το μόνιμο ερώτημα αν αυτή η «μονομέρεια» της ελληνικής οικονομίας έχει τελικά αποδώσει τα προσδοκώμενα. Η κρίση του κορονοϊού, πάντως, δείχνει ότι η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό. Μήπως είναι καιρός να θυμηθούμε την βιομηχανία που «θάψαμε» στα χρόνια της σοσιαλμανίας; Πράγματι, η Ελλάδα είχε κάποτε και βιομηχανία! … Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμηθεί ότι στα παλιά χρόνια υπήρχε βιομηχανία και μάλιστα ισχυρή. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης το τι θα συμβεί…”
Πότε θάφτηκε η Ελληνική βιομηχανία;
Για να θυμίσουμε, λοιπόν, στον κ. Μαυρίδη, πότε θάφτηκε η βιομηχανία, θα του παραθέσουμε παλαιότερη δήλωση, πριν πάει στην Νέα Δημοκρατία του Υπουργού Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας σήμερα:
Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε τη σοσιαλμανία από το Παρίσι στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση ήταν σχεδόν σοσιαλιστική».
Αλλά εκτός του σημερινού υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει και στην ίδια την ιστοσελίδα του ένα ενδιαφέρον άρθρο του κ. Γ. Κράλογλου, το οποίο τα λέει όλα για όσους ξέρουν να διαβάζουν Ελληνικά:
“liberal.gr: Του Γιώργου Κράλογλου: “Το 1961 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης Συνδέσεως της Ελλάδας με την ΕΟΚ είπε στον τότε πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων κ. Λεωνίδα Κανελλόπουλο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ «…υπέγραψα την συμφωνία με την ΕΟΚ… Σας έριξα εσάς τους βιομήχανους στην θάλασσα. Τώρα μάθετε να κολυμπάτε».
Η βιομηχανία σιώπησε και έκανε έργα. Η απάντηση δόθηκε μετά από 15 χρόνια την 1η Δεκεμβρίου 1975 στην διημερίδα «Συνάντηση των Αθηνών» από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Μαρινόπουλο. «Λοιπόν, κολυμπούμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε να βγούμε στην στεριά της Ευρώπης». Είχα παρακολουθήσει την εκδήλωση. Ο Καραμανλής δεν παραβρέθηκε. Παραλήπτης του μηνύματος ήταν ο υπουργός Συντονισμού – Προγραμματισμού Παναγής Παπαληγούρας. Η αλήθεια είναι ότι οι βιομήχανοι πίστευαν πράγματι πως θα τα έβγαζαν πέρα.
Όμως λίγες ημέρες μετά, στις 5 Δεκεμβρίου του 1975, έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση ότι, στις 10 το πρωί οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, Εμ. Κηπουρίδης και Δ. Καλοδούκας (παραδίδοντας στον Διοικητή της Τράπεζας κ. Ξ. Ζολώτα μια έκθεση) ξεκινούσαν, με άνωθεν εντολή, το ξήλωμα του πρώτου ιδιωτικού ομίλου της χώρας.
Του ομίλου Στρατή Ανδρεάδη, κρατικοποιώντας 5 Τράπεζες, ναυπηγεία, ασφαλιστικές, το ΧΙΛΤΟΝ, τα λιπάσματα, 3 ακόμη βιομηχανίες και στην συνέχεια τις εταιρίες μεταφορών.
Οι ίδιοι υπάλληλοι πήραν την θέση του Στρατή Ανδρεάδη στον κρατικό πλέον όμιλο. Πριν ένα χρόνο τα Χριστούγεννα του 1974 ο Καραμανλής κρατικοποιούσε την Ολυμπιακή. Και μετά ένα χρόνο το 1976 τα διυλιστήρια του Νιάρχου….”
“Ένα Εθνικό έγκλημα και μια μεταπρατική οικονομία χωρίς βάσεις”
Τότε πήρε, λοιπόν, η Ελληνική οικονομία την κατηφόρα με την “σοσιαλμανία”, η οποία βεβαίως και συνεχίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Προμελετημένο έγκλημα ήταν η δολοφονία της Ελληνικής βιομηχανίας και όχι “ατύχημα”…
Οι θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο ζήτημα είναι ξεκάθαρες και περιγράφονται στο πολιτικό μας πρόγραμμα. Θέση μας ότι χωρίς ισχυρή βιομηχανία, μία χώρα δεν μπορεί να είναι αναπτυγμένη και έγκλημα εθνικό η καταστροφή της βιομηχανίας μας! Και για του λόγου το αληθές, παραθέτω απόσπασμα από ομιλία μου στη Βουλή επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ομιλία μου αναφέρομαι για την σημασία της βιομηχανίας στην εθνική μας οικονομία:
“Αν κάποια επιχείρηση είναι ζημιογόνος σε αυτή τη χώρα, είναι ο δημόσιος τομέας. Είναι, όμως, η κομματική σας πελατεία και είναι και η κομματική πελατεία στο μέλλον, από τη στιγμή που έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις, και της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό, όλα αυτά που έλεγαν περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ., τα έχουν διαγράψει πλέον από την προεκλογική τους ατζέντα. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα στον αναπτυξιακό νόμο αποκλείετε την ενίσχυση της χαλυβουργίας και των ναυπηγείων … Η εξαίρεση από τον αναπτυξιακό νόμο τόσο της χαλυβουργίας όσο και άλλων πολύ σημαντικών κλάδων της βιομηχανίας δείχνει και την πρόθεση της Κυβερνήσεως για το πώς βλέπει την ανάπτυξη και πώς βλέπει την οικονομία. Την βλέπει σαν μια υπόθεση μιας μεταπρατικής οικονομίας χωρίς βάσεις.”
Αυτά λέγαμε στην Βουλή, αλλά δεν τα “προσέχανε” και ούτε φυσικά τα προβάλανε ούτε κανάλια, ούτε ιστολόγια… “Προσέχανε” ΜΟΝΟ κανένα σπρώξιμο, καμιά φωνή και αυτό προκειμένου να το κάνουν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και ήταν σημάδι αυτό μίας καλά σχεδιασμένης πολιτικής “δολοφονίας χαρακτήρων” από ένα ολόκληρο Σύστημα.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ