Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα ψέματα της ΝΔ και η πρώτη πολιτική ήττα

Τα ψέματα της ΝΔ και η πρώτη πολιτική ήττα

Χθες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέστη την πρώτη μεγάλη πολιτική ήττα της. Έντρομη μπροστά στην κατακραυγή χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών των μεγαλύτερων επιστημονικών φορέων της χώρας, υπεχώρησε και εξήγγειλε (δια στόματος του προδήλως ανεπαρκούς Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωαν. Βρούτση) ότι θα τους δώσει ακέραιο το ποσόν των 600 ευρώ, δίχως την παρακολούθηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση είπε εξ αρχής συνεχή ψέμματα σε περίπου 200.000 επιστήμονες(ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.α.). Ισχυρίστηκε ότι τα κονδύλια προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και απεδείχθη ότι ήταν από εθνικούς πόρους.

Έδινε σε άλλους ελεύθερους επαγγελματίες 800 ευρώ και στους επιστήμονες 600 ευρώ διότι δήθεν δεν επαρκούσαν τα χρήματα. Εντούτοις, απεδείχθη ότι «λεφτά υπάρχουν» διότι 400 και πλέον ευρώ θα έπαιρναν τα ΚΕΚ των ημετέρων. Επίσης, ένα τεράστιο ποσόν θα ελάμβαναν και αυτοί που θα δημιουργούσαν μόλις 6 πλατφόρμες. Το τρίτο ψέμμα συνίστατο στην καταβολή των χρημάτων. Υποτίθεται ότι τα πρώτα 400 ευρώ θα καταβάλλονταν την Μεγ. Τρίτη. Μετά, η προθεσμία άλλαξε για την Μεγ. Πέμπτη. Έως σήμερα, όμως, δεν έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς ούτε ένα ευρώ, ενώ τα έξοδα «τρέχουν».

Τέλος, όσοι επεχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες διεπίστωσαν έκπληκτοι είτε πως αυτές δεν λειτουργούσαν είτε πως περιείχαν αστείες πληροφορίες (πολλές φορές μεταφρασμένες μέσω του google, όπως η περίφημη φράση «skoil ellinikou») που ταίριαζαν σε μαθητές του Δημοτικού και όχι σε επιστήμονες που έχουν καθίσει στα θρανία επί πολλά χρόνια και έχουν 2 ή και 3 πτυχία.

Οι σύλλογοι των επιστημόνων ξεσηκώθηκαν, γεγονός που ξύπνησε την κοιμώμενη αντιπολίτευση εντός του Κοινοβουλίου. Ακόμη και τότε ο ανεκδιήγητος κ. Βρούτσης κατηγορούσε τους επιστήμονες ότι δεν… ήξεραν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες. Τελικά, με την κατακραυγή που προκλήθηκε λόγω της δημοσιοποίησης πλήθους στοιχείων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δηλώσει ότι οι επιστήμονες, τους οποίους αφορούσε το πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις. Άλλωστε, εκλογές δίχως δικηγόρους δεν γίνονται… Και ο νοών, νοείτο…

Β.Π.

Exit mobile version