Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο καπιταλισμός στην μονάδα εντατικής θεραπείας

Ο καπιταλισμός στην μονάδα εντατικής θεραπείας

Η πανδημία Covid-19 συνεχίζει την θανατηφόρα εκστρατεία της, οι ειδήσεις κυριαρχούνται από αναφορές υπερπληθυσμένων νοσοκομείων, καθώς και κρουσμάτων και πεθαμένων ασθενών.

Η οικονομική κατάσταση είναι κακή και επιδεινούμενη, η πρώην επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω μιας «απολύτως συγκλονιστικής» ύφεσης. Η συνολική συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας εκτιμάται ότι είναι ήδη στο 30%, την ίδια εκτίμηση περί συρρίκνωσης υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ο οποίος στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους δηλώνει ότι αναμένει «σοβαρή ύφεση».

Πέρα από τις ΗΠΑ και την Δυτική Ευρώπη και άλλα μεγάλα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Η Ινδία, όπου ζει το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση «lock down», θέτοντας σε κίνδυνο τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και την παραγωγή τροφίμων. Οι οικονομικές δραστηριότητες της Ιαπωνίας έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό, ενώ η διεθνής αγορά πετρελαίου βρίσκεται υπό κατάρρευση, με την τιμή αργού να διολισθαίνει κάτω από τα 25 δολάρια ανά βαρέλι, κάτι που ωθεί στην πτώχευση τις εταιρίες παραγωγής σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου στις ΗΠΑ. Είναι βέβαιο ότι αυτές οι απόλυτα δυσμενείς παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις θα επηρεάσουν την χώρα μας, όσοι νομίζουν το αντίθετο «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου».

Χωρίς να θέλουμε να «κομίσουμε γλαύκας εις Αθήνας», προβλέπουμε ότι η διαδικασία της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης επιταχύνεται μέρα με τη μέρα και τούτο το συμπεραίνουμε για τους ακόλουθους λόγους.

Πρώτον, ο μηχανισμός προπαγάνδας του σιωνιστικού καπιταλισμού δεν μπορεί να κρύψει το μέγεθος της καταστροφής (βλ. δηλώσεις Fed, JPMorgan Chase κ.α.). Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τεράστια κρίση, ταυτόχρονα όλοι διαπιστώνουν ότι η Ρωσία και η Κίνα απάντησαν πολύ καλύτερα σε αυτήν την κρίση απ’ ότι όλη η αυτοαποκαλούμενη Δύση.

Δεύτερον, καθίσταται σαφές ότι η σιωνιστικο-καπιταλιστική ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς, η παγκοσμιοποίηση, ο καταναλωτισμός και πάνω απ’ όλα η απληστία των πλουτοκρατών είναι εντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ο σιωνιστικός καπιταλισμός, που βασίζεται στην υπόθεση ότι το άθροισμα των παγκόσμιων αναγκών θα δημιουργούσε μια βέλτιστη κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και νικήθηκε από χώρες όπως η Ρωσία και Κίνα που έχουν ισχυρές εθνοκεντρικές παραδόσεις. Οι χώρες αυτές τα πήγαν πολύ καλύτερα απ’ ότι η Δυτική Ευρώπη και οι ΗΠΑ, το έκαναν δε αυτό ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Αυτές οι υποτιθέμενες «κακές» χώρες αποδείχθηκαν δε γενναιόδωρες, στέλνοντας πολλούς τόνους εξοπλισμού ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν αυτούς που τις κατηγορούσαν ως «άξονα του κακού».

Τρίτον, γίνεται ορατό ότι η πανδημία (όπως όλες οι πανδημίες) επηρεάζει τους φτωχούς πολύ πιο σκληρά από τους πλούσιους. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις φτωχών χωρών θα επηρεαστούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολιτικές συνέπειες και περιπτώσεις αλλαγής καθεστώτος. Αν δεν υπάρξει κάποιο θαύμα, οι θάνατοι στις φτωχές χώρες της Αφρικής, Ασίας και Λατινικής Αμερικής θα είναι τρομακτικοί και σίγουρα οι αυταπάτες περί ελεύθερης οικονομίας της αγοράς σε αυτές τις χώρες θα διαλυθούν στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Τέταρτον, οι συνιστώσες του σιωνιστικού καπιταλισμού, ΝΑΤΟ και ΕΕ, βρίσκονται επίσης σε ελεύθερη πτώση. Η ηγεσία της ΕΕ είναι παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει την κρίση, το γραφειοκρατικό σύμπλεγμα των Βρυξελλών είναι ανίδεο ως προς το τι πρέπει να κάνει και σε ένα πανικό για να πράξει οτιδήποτε προδραστικό. Προδραστικό σίγουρα δεν είναι το τύπωμα «φανταστικού» χρήματος και η διάθεση του ως «helicopter money». Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να ψελλίζει τα περί «ρωσικής επιθετικότητας» και αναγκαιότητας αύξησης των εξοπλιστικών δαπανών, όμως μη υπάρχουσας πραγματικής εξωτερικής απειλής και αντιπάλου η Συμμαχία βαδίζει «εις τα εξ ων συνετέθη».

Συμπέρασμα: Το δυο πρώτα μη ανθρώπινα θύματα της πανδημίας θα είναι ο σιωνιστικός καπιταλισμός και η Νέα Παγκόσμια Τάξη. Εάν υποθέσουμε ότι κάποια κρυφή «παγκόσμια κυβέρνηση» προκάλεσε την πανδημία του Covid-19, τότε αυτή σίγουρα πυροβόλησε τον εαυτό της με αποτέλεσμα βαριά αιμορραγία. Αυτή την στιγμή οι εξελίξεις στον οικονομικό τομέα είναι μόνο προειδοποιητικά σημάδια για τα μελλούμενα. Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η πανδημία, αυτό που θα συμβεί στην συνέχεια είναι μια τεράστια οικονομική ύφεση που μπροστά της η κρίση του 2008 θα φαντάζει ως «παιδική χαρά».

Φυσικά ο κόσμος κάποια στιγμή θα ανακάμψει από αυτή την πανδημία και οικονομική κρίση. Αλλά το είδος του κόσμου που θα κάνει την εμφάνιση του θα είναι δραματικά διαφορετικό από αυτό που έχουμε ζήσει έως τώρα. Ο σιωνιστικός καπιταλισμός δεν θα βγει ζωντανός από την μονάδα εντατικής θεραπείας που τον έχουν βάλει οι πλουτοκράτες για να τον σώσουν, μαζί του θα εκλείψει το κακό, το ανήθικο, το υποκριτικό, το δυσλειτουργικό, το ναρκισσιστικό που αντιπροσωπεύει.

Ο κορωναϊός φώτισε με έναν τεράστιο προβολέα την αληθινή φύση του σιωνιστικού καπιταλισμού και της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Για αυτό ίσως να αξίζει κάποιας ευγνωμοσύνης.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Exit mobile version