Στην φωτογραφία ο καθηγητής Ντούγκιν, σύμβουλος του Πούτιν, με τον πρ. βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ματθαιόπουλο
Με αφορμή την παγκόσμια κρίση με τον κορωνοϊό, ο γνωστός γεωπολιτικός καθηγητής Πανεπιστημίου και σύμβουλος του Βλαδιμίρ Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
“Αυτή η επιδημία κορωνοϊού αντιπροσωπεύει πραγματικά το τέλος της παγκοσμιοποίησης. Όλα τα θεσμικά όργανα, όλοι οι μηχανισμοί που θα έπρεπε να είχαν αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας, όλοι αυτοί οι θεσμοί στους οποίους θα μπορούσε να βασιστεί η ανθρωπότητα και να βασίζεται εξ ορισμού σε συνθήκες ενός παγκόσμιου ενωμένου κόσμου με ανοιχτά σύνορα, με την ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με ένα κοινό όραμα για πλήρη διαφάνεια όλων των κοινωνιών, όλα αυτά απέτυχαν με εντελώς ντροπιαστικό τρόπο. Η παγκοσμιοποίηση δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ενάντια στον κορωνοϊό. Αναγκάστηκαν τελικά να κλείσουν τα σύνορά τους, να εφαρμόσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να απομακρυνθούν από αυτούς τους παγκόσμιους θεσμούς που έχουν αποδείξει την πλήρη αναποτελεσματικότητά τους, αδυναμία ανταπόκρισης σε οποιαδήποτε προβλήματα και έτσι ανέλαβαν την εξουσία τα εθνικά κράτη.”
Η παγκοσμιοποίηση είναι η κατάρα των Εθνών και των Πατρίδων, αλλά εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα. Χρειάζεται αγώνας εθνικός απ’ όλους τους πατριώτες σε κάθε χώρα για να αντισταθούν στην παγκόσμια εξουσία. Τέσσερις είναι οι παράγοντες, τους οποίους δεν ελέγχουν αυτή την στιγμή οι δυνάμεις τις παγκοσμιοποίησης. Οι παράγοντες αυτοί είναι:
Α) Η Ρωσία και οι δορυφόροι της, η οποία όμως άμεσα εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου που διαμορφώνουν οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και αυτό είναι ένα θέμα λεπτών ισορροπιών.
Β) Η Κίνα, η οποία και αυτή με την σειρά της εξαρτάται από το παγκόσμιο εμπόριο, που είναι επίσης ελεγχόμενο.
Γ) Το σιιτικό τόξο από Ιράν μέχρι Συρία και Λίβανο, το οποίο είναι σε πολεμική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις αυτές και
Δ) Η Ινδία, η οποία είναι μία τεράστια σε πληθυσμό χώρα και πυρηνική δύναμη και η οποία είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά και μία χώρα με εσωστρέφεια, η οποία δεν θα θελήσει να επηρεάσει τα παγκόσμια πράγματα.
Θυμίζουμε για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τον Ντούγκιν:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ
Κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου με επικεφαλής τους βουλευτές μας Αρτέμιο Ματθαιόπουλο και Ελένη Ζαρούλια επισκέφθηκε την Μόσχα και πραγματοποίησε εκτεταμένες επαφές με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί επισήμως την προσέγγιση του Ελληνισμού με την ομόδοξη Ρωσία μέσω του Λαϊκού Συνδέσμου, που εκφράζει την θέληση του ελληνικού λαού για άμεση σύσφιξη των διμερών σχέσεων.
Στο πλαίσιο των επαφών πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου Πούτιν και Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Ντούγκιν. Συζητήθηκαν ζητήματα γεωπολιτικής, ενέργειας, διεθνούς ασφάλειας και πολιτισμού.
Εις ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κρατών ο κος Ντούγκιν ήταν απόλυτος και τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι επιβεβλημένο γιατί μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού. Η Ελλάδα οφείλει να ΗΓΗΘΕΙ μιας πολιτιστικής (και γεωγραφικής) αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο κος Ντούγκιν θεωρεί πως πεπρωμένο της χώρας μας είναι η δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας με πολιτιστικό περιεχόμενο, βασισμένη στις πανάρχαιες ελληνικές αξίες.
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί φυσικό σύμμαχο της Ρωσίας, καθώς αντιμάχεται την αμερικανική επεκτατική πολιτική. Είναι απόλυτα ενήμερος για τις πολιτικές διώξεις εις βάρος μας και θεωρεί ότι αυτές γίνονται ακριβώς επειδή μιλάμε ανοιχτά υπέρ της γεωπολιτικής στροφής προς τη Ρωσία.
Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής (15-5-2014): «Κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου με επικεφαλής τους βουλευτές μας Αρτέμιο Ματθαιόπουλο και Ελένη Ζαρούλια επισκέφθηκε την Μόσχα και πραγματοποίησε εκτεταμένες επαφές με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί επισήμως την προσέγγιση του Ελληνισμού με την ομόδοξη Ρωσία μέσω του Λαϊκού Συνδέσμου, που εκφράζει την θέληση του ελληνικού λαού για άμεση σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Στο πλαίσιο των επαφών πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου Πούτιν και Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Ντούγκιν. Συζητήθηκαν ζητήματα γεωπολιτικής, ενέργειας, διεθνούς ασφάλειας και πολιτισμού».