Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άγαλμα του… Λένιν σαν αντιστάθμιση στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία

Άγαλμα του… Λένιν σαν αντιστάθμιση στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία

Στην Γερμανία θα αναγερθεί άγαλμα του Λένιν μετά από απόφαση δικαστήριου στο Gelsenkirchen, που ακύρωσε την εντολή της δημοτικής αρχής που απαγόρευσε την κατασκευή του αγάλματος.

Το άγαλμα επιθυμεί να αναγείρει στο σημείο αυτό το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα της Γερμανίας (MLPD), το οποίο κατέχει το οικόπεδο, που ευρίσκεται μπροστά από την έδρα του MLPD.

Το Gelsenkirchen, μια πόλη περίπου 260.000 πολιτών στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η κυβέρνηση της πόλης είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την κατασκευή του αγάλματος, υποστηρίζοντας ότι θα παρέμβει στο πρώην κοινόχρηστο κτίριο τράπεζας ταμιευτηρίου Sparkasse, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο οικόπεδο και είναι επίσημα καθορισμένος χώρος εθνικής κληρονομιάς. Το δικαστήριο απέρριψε αυτό το επιχείρημα καθώς το άγαλμα θα βρίσκεται πάνω από 10 μέτρα από τον μνημείο εθνικής κληρονομιάς.

Πολλοί έχουν αντιταχθεί στο άγαλμα, συμπεριλαμβανομένου του Μάρκο Μπουσμάν, βουλευτή του κόμματος της Γερμανικής αντιπολίτευσης, που είναι από το Γκελζενκίρχεν. Ο Buschmann είπε ότι το άγαλμα θα ήταν «ντροπή», καθώς «Λένιν σημαίνει μαζική δολοφονία».

Το MLPD αγνόησε τις επικρίσεις και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσε ότι… «ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν κέρδισε για άλλη μια φορά μια μεγάλη νίκη». Υποστήριξαν ακόμη ότι το άγαλμα θα χρησιμεύσει ως αντιστάθμιση στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

Exit mobile version