Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν προχωρεί το ζήτημα των S-400 στην Τουρκία

Δεν προχωρεί το ζήτημα των S-400 στην Τουρκία

Αναβάλλεται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν η προμήθεια των S-400 στην Τουρκία, ενώ νέα εστία εντάσεως μεταξύ Τουρκίας Ρωσίας παίρνει φωτιά στην Λιβύη.

Με την βοήθεια της κυβερνήσεως Κόντε της Ιταλίας, που ακολουθεί εντολές των ΗΠΑ, αλλά έχει και εξασφαλίσει μεγάλα συμβόλαια με τον Τούρκο δικτάτορα της Λιβύης, αλλάζει η ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή και σε περίπτωση κατά την οποία θα ηττηθεί ο Χαφτάρ, θα αποκτήσει οπωσδήποτε μεγαλύτερη ισχύ η ανθελληνική συμφωνία για διευθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης. Αυτό ασφαλώς δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή.

Ένα άλλο θέμα που δείχνει ότι συναντά σοβαρά εμπόδια οι σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα, είναι και το ζήτημα του γνωστού πυραυλικού συστήματος S-400. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι οι S-400 δεν θα ακυρωθούν, όλα δείχνουν, όμως ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

‘Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων, Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ενεργοποίηση του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία καθυστέρησε λόγω της υγειονομικής κρίσης. Η καθυστέρηση αυτή δεν θα οδηγήσει, ωστόσο, στην ακύρωση του τουρκικού προγράμματος ανέφερε η ίδια πηγή, σύμφωνα και με το «Reuters».

Ευχόμαστε να μην πρόκειται για καθυστέρηση, αλλά για οριστική ακύρωση, αφού το εν λόγω σύστημα θα είναι πραγματικά σημαντικό όπλο στα χέρια της Τουρκίας κατά της Ελλάδος.

Exit mobile version