Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «επιστημονική δικτατορία» και οι «ήρωες» της

Η «επιστημονική δικτατορία» και οι «ήρωες» της

Με φανατισμό θρησκοληπτικής επιστημολατρείας το «δημοκρατικό & συνταγματικό» τόξο  της πατρίδας μας επιχειρεί σήμερα να επιβάλλει με πάθος που θα ζήλευαν και οι πιο ακραίοι μουλάδες του ISIS ένα νέο τύπο πολιτικής διακυβέρνησης, ο οποίος άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιστημοκρατικός (κατά το θεοκρατικός). Αναδεικνύοντας την επιστήμη ως ένα νέο είδος επικρατούσας θρησκείας δια «πάσαν νόσον» και οδηγώντας με απόλυτη βεβαιότητα τη χώρα μας στην αγκαλιά μιας παγκόσμιας δικτατορίας νέας κοπής: την επιστημονική δικτατορία ή δικτατορία του «επιστημονικά αληθούς».

Νέο – τεχνο – μπολσεβικισμός + νέο – τεχνο – καπιταλισμός (που συνιστούν τις νέες γέννες του σιωνιστικού Κτήνους), με πρόσχημα την από κοινού επιδίωξη στόχων που εδράζονται στο «επιστημονικά αληθές» και στο τεχνολογικά επικερδές και ωφέλιμο, οδηγούν τον κόσμο σε παγκόσμια υποταγή στις διανοητικές και τεχνικές δυνατότητες του ανθρώπου και στην βαρβαρότητα της απρόσωπης ανάγκης. 

Σκοπός: Η επίτευξη της Παγκοσμιοποίησης μέσω άλλης οδού για τον κορεσμό της πείνας του Ερυσιχθόνειου Παρασίτου, το οποίο επιδιώκει να καταβροχθίσει τον κόσμο ολόκληρο και να τον μεταποιήσει σε βόθρο. Μεγαλώσαμε σε μια εποχή που μας έμαθε να θεωρούμε πως ό,τι είναι λογικό, είναι αναμφισβήτητα ορθό. «Αδιάψευστο» δε κριτήριο αληθείας για αυτό είναι τα εκπληκτικά χρηστικά επιτεύγματα του σημερινού πλανητικών διαστάσεων δυτικού πολιτισμού που έχει τις ρίζες του στον ορθολογισμό του Διαφωτισμού. Ενός πολιτισμού που βασίστηκε στο μαζικό ηδονισμό, τον εξισωτικό υλισμό, το δαρβινικό ορθολογισμό και κυρίως στην οικογενειακή αποσύνθεση.

Παραβλέπουν ωστόσο οι υπέρμαχοι αυτής της κοσμοθεωρίας ότι υπακούοντας στην αυθεντία μιας τέτοιας καθαρής λογικής, ο άνθρωπος οδηγείται στο να αυτοκαθορίζεται ηθικά, αλλά και στο να ανάγεται σε ένα είδος αυτοειδώλου. Γίνεται δηλαδή ένα είδος ηθικού νομοθέτη του εαυτού του με μόνο κριτήριο ορθότητας των επιλογών του  τα πρακτικά αποτελέσματα της γνώσης του και με μοναδικό σκοπό την κυριαρχία του ανθρώπινου νου πάνω στη φυσική και ιστορική πραγματικότητα.

Ενώ παράλληλα, αυτή η αντικειμενοποίηση και απολυτοποίηση της απρόσωπης και καθολικά εξομοιωμένης νοητικής λειτουργίας, οδηγεί τον κόσμο, που είναι ο τρόπος της προσωπικής μοναδικότητας των όντων, σε ένα νέο είδος ολοκληρωτισμού: τον ολοκληρωτισμό της συνισταμένης των ατομικών απαιτήσεων. Πρόκειται για έναν ολοκληρωτισμό που δεν βιάζει μεν την ατομική ελευθερία στο όνομα μιας μεταφυσικής αυθεντίας, τη βιάζει όμως στο όνομα της αυθεντίας της νοητικής ικανότητας του ανθρώπου. Δικαιολογώντας την αναγκαιότητα αυτού του βιασμού στο όνομα του «αντικειμενικά αληθούς» που υποτίθεται ότι κατοχυρώνεται με τη συνεχή επίκληση της επιστήμης για τον προσπορισμό χρηστικών ωφελημάτων.

Υπάρχουν αμέτρητα ιστορικά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τέτοιους βιασμούς της ανθρώπινης ελευθερίας στο όνομα της επιστήμης. Ένα κωμικοτραγικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση Τσαουσέσκου, ο οποίος στο όνομα της επιστήμης είχε απαγορεύσει στα κρεοπωλεία της Ρουμανίας να πουλούν κρέας ανά άτομο και ανά εβδομάδα περισσότερο από πού εκείνο που ορίζει η ιατρική και η διατροφολογία ως συνιστώμενη ποσότητα. Κάτι ανάλογο βέβαια επιχειρήθηκε και στο δυτικό ημισφαίριο κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Αλλά στο ίδιο μήκος κύματος κινείται σήμερα και ο επιστημονικός ρατσισμός εναντίον των καπνιστών.

Είναι επίσης χαρακτηριστική η περίπτωση της πρόσφατης προσπάθειας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη να τεκμηριώσει την άποψή του περί δήθεν μη γενοκτονίας του Ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού, επαναλαμβάνοντας σταθερά σε κάθε αποστροφή του λόγου του την επωδό: “δεν μιλάω κομματικά, μιλάω επιστημονικά“. Ανάλογες «επιστημονικές» δικαιολογίες είχαμε και για τον περίφημο συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης.
Στην ίδια δε θρησκοληπτική επιστημολατρεία στηρίχθηκε και το κλείσιμο των εκκλησιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο. Κλείσιμο το οποίο παρεμπιπτόντως διευκρινίζω ότι ενώ αρχικά υποστηρίχθηκε ότι θα είναι περιστασιακό, σύντομα θα διαπιστώσουν άπαντες (και οι επίσκοποι που «ξεγελάσθηκαν» και συναίνεσαν δίνοντας άλλοθι στους πολιτικούς), ότι θα είναι  μόνιμο. Όπως επίσης και ότι η Εκκλησία βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα νέο διωγμό με πρόσχημα «επιστημονικά» τεκμηριωμένες αναγκαιότητες.

Όλα αυτά διεκπεραιώνονται μέσω της επιστημονοκρατικής τάσης που βλέπουμε πλέον σήμερα δια «γυμνού οφθαλμού» να διελαύνει το σύνολο των κομμάτων του «συνταγματικού & δημοκρατικού» τόξου. Του τόξου που αποτελεί στην ουσία το νέο «ιερατείο» αυτής της νέας «θεοκρατίας». «Ιερατείο» που με την επίκληση της αυθεντίας της επιστήμης περνάει τα πάντα από την «ιερά εξέταση» μιας κατά περίπτωση επιστημονικής τρόικας. Για τα οικονομικά θέματα έχουμε την οικονομική τρόϊκα, για τον Κορωνοϊό την ιατρική τρόϊκα  και πάει λέγοντας.

Όσοι δε δεν συμφωνούν με τις εισηγήσεις της αρμόδιας κατά περίπτωση τρόϊκας και δεν συμμορφώνονται με τα ηθικά διδάγματα της νυχθημερόν παρεχόμενης εκπαίδευσης δια των τηλεοπτικών γκουλάγκ, τους επιβάλλεται η «νομιμότητα» μέσω των θεσμών καταστολής. Στους οποίους θεσμούς από ό,τι φαίνεται, μεγάλο ποσοστό στελεχών, διάγει περίοδο μεγάλης «αθωότητας». Μόνον έτσι εξηγείται ότι δεν αντιλαμβάνονται την ύπαρξη του σκοτεινού παρασκηνίου από το οποίο άγεται και φέρεται ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Με αποτέλεσμα κυνηγώντας με υπερβάλλοντα ζήλο και «υψηλό αίσθημα ευθύνης» τους συμπολίτες τους για την επιβολή του «επιστημονικά τεκμηριωμένου» κοινού καλού, αντί να κάνουν καλό στον τόπο δίνουν χέρι βοηθείας σε αυτό το σκοτεινό παρασκήνιο. Τα χημικά και το ξύλο που έριξαν για τις Πρέσπες και το λαθρομεταναστευτικό δεν επιτρέπει καμιά αμφιβολία στα περί ύπαρξης «αθωότητας», αλλιώς τι πρέπει να υποθέσει κανείς;

Υπ’ αυτές λοιπόν τις συνθήκες είναι επόμενο οι τεχνοκράτες και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να αναλάβουν πολύ σύντομα τη ρύθμιση της οικονομίας, της παραγωγής, της πολιτικής και του εν γένει ανθρώπινου βίου. Ή μήπως άραγε αυτό συμβαίνει ήδη και απλώς προσχηματικά (αλλά και για τα οφίτσια και τα χρήματα) διατηρούν τους θεσμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας οι σπιθαμιαίοι του πολιτικού μας βίου;

Δεν αποφασίζονται ήδη όλα «αντικειμενικά» μέσα από μαθηματικά μοντέλα, αναλογιστικές μελέτες και επιστημονικά πρωτόκολλα που εξασφαλίζουν τη «συνισταμένη» των ατομικών απαιτήσεων της ζωής δια της τεχνητής νοημοσύνης; Τέτοια μοντέλα και πρωτόκολλα δεν είναι και αυτά που επικαλούνται οι σοφοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού (οι μικροί Τσαουσέσκου) για να φυλακίσουν εκατομμύρια Έλληνες με πρόσχημα τον Κορονωϊό;

Και ενώ καθημερινά όλοι εναγωνίως περιμένουμε τους επιστημονικούς «χρησμούς» της «υγειονομικής τρόϊκας» της 6ης απογευματινής, τους καθαγιασμένους από την ανάλογη μαθηματική επεξεργασία των ιατρικών δεδομένων, για την ανάκτηση της χαμένης μας ελευθερίας και αξιοπρέπειας, που όλο την περιμένουμε κι όλο αργεί να έρθει, το Παγκόσμιο Κτήνος που μορφάζει αποτρόπαια δια των εκπροσώπων του  μεθοδεύει την εμφύτευση μικροτσιπ σαν προϋπόθεση για την εκχώρησή της.

Ας μην γελιόμαστε λοιπόν, το τέλος αυτού του δρόμου που έχει χαράξει το σιωνιστικό Κτήνος θα είναι η απόλυτη στέρηση της ελευθερίας με κατ’ οίκον περιορισμό όλων όσων δεν δεχτούν την εμφύτευση του μικροτσιπ του Γκέιτς, για «ιατρικούς» λόγους. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνον σε όσους είναι «καθαροί», δηλαδή σε όσους φέρουν «ενημερωμένο» μικροτσιπ.

Η δε αστυνομία θα μπορεί να ελέγχει το προφίλ του καθενός (εννοείται όχι μόνον το ιατρικό), ανά πάσα στιγμή με bar code, όπως οι ταμίες στα super market. Δεν θα απαιτείται δηλαδή βεβαίωση μετακίνησης καμία, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε δεχτεί να μας μαρκάρουν ηλεκτρονικά, όπως μαρκάρανε κάποτε τα βόδια με πυροσφραγίδες. Εκεί οδηγεί η επιστημονική δημοκρατία που ευαγγελίζονται οι πολιτικοί του «δημοκρατικού & συνταγματικού» τόξου και το σκοτεινό παρασκήνιο που τους καθοδηγεί.  Ας το γνωρίζουν ωστόσο, λίγα είναι τα ψωμιά τους!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Exit mobile version