Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η παγκοσμιοποίηση δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη

Η παγκοσμιοποίηση δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη

Ρότζερ Κοέν, αρθρογράφος των New York Times στην “Καθημερινή”: Δεν υπάρχει σήμερα ηγεσία στον πλανήτη

Όσοι πιστεύουν ότι μετά την τραγική αποτυχία της παγκόσμιας εξουσίας με την επιδημία του κορωνοϊού, που αυτή προκάλεσε γκρεμίζοντας σύνορα και δημιουργώντας της πολυπολιτισμικές κοινωνίες, θα τελειώσει και η παγκοσμιοποίηση κάνουν λάθος.

Ήδη μια γεύση πήραμε από την συνέντευξη που παραχώρησε ένας από τους πιο γνωστούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, συνέντευξη που παραχώρησε που αλλού; στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και σε ποιον άλλον; Στον Αλέξη Παπαχελά. Από την συνέντευξη αυτή που είχε τον εύλογο τίτλο “Δεν υπάρχει ηγεσία σήμερα στον πλανήτη” και το παρακάτω:

Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια παγκόσμια κρίση με παντελώς απόντα τον υπουργό Εξωτερικών. Είναι ένας κόσμος χωρίς ηγεσία σήμερα. Εχουμε μία πανδημία. Πανδημία που θέλει μια καθολική αντιμετώπιση από όλους. Η ανάγκη είναι σαφής. Η κρίση όμως συμβαίνει σε μια στιγμή που πολλοί ισχυροί ηγέτες σε όλο τον πλανήτη, και ο Τραμπ, ακολουθούν τον δρόμο του εθνικισμού. Ενώ λοιπόν η πανδημία εκπέμπει ένα SOS σε όλους να συνεργαστούν και να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση από όλο τον πλανήτη οι ηγέτες αυτοί το αγνοούν, είναι σαν να μην έμαθαν τίποτα από αυτή τη συμφορά.”

Συμπέρασμα από το παραπάνω απόσπασμα: Πρέπει όλοι να συνεργαστούν, πρέπει επομένως να υπάρχει μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Εκμεταλλεύονται δηλαδή την συμφορά για να μας πούνε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να τελειώσουν τα εθνικά κράτη και οι Πατρίδες.

Exit mobile version