Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιον άραγε θεωρεί πολιτισμό η Γιάννα;

Ποιον άραγε θεωρεί πολιτισμό η Γιάννα;

«Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής, στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας, έλεγε: «δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι… Οι άνθρωποι έχουν προτιμήσεις και οι πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν μάθει να πορεύονται με αυτές. Σε άλλον, π.χ. αρέσει ο Μπραμς & σε άλλον ο Τσιτσάνης. Άλλος είναι σοσιαλιστής, κομμουνιστής ή φιλελεύθερος & άλλος χριστιανός ή μουσουλμάνος. Άλλος είναι Πανιώνιος & άλλος Δόξα Δράμας.»

Αυτές τις δηλώσεις έκανε η Γιάννα Αγγελοπούλου, στον λογαριασμό της στο twitter. Δηλώσεις όμως που δεν είναι απλώς προσωπικές απόψεις, αφού τις κάνει ως Πρόεδρος της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Πρότυπο λαϊκισμού αυτές οι δηλώσεις της κας Αγγελοπούλου και φλερτάρουν με την προπαγάνδα.

Οι διαφορετικές προτιμήσεις μας λέει δεν είναι αιτία πολέμου, ρίχνοντας μια γελοία γενίκευση και ισοπεδώνοντας σοβαρά ζητήματα.

Δηλαδή αν π.χ. οι εγκάθετοι της Άγκυρας Μουσουλμάνοι της Θράκης που αυτοπροσδιορίζονται τούρκοι (αναφέρομαι σε συγκεκριμένους κι όχι στους Έλληνες Μουσουλμάνους), αν εκείνοι προτιμούν την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και κραδαίνουν την πράσινη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης» κι εμείς δεν θέλουμε, αυτό δεν είναι αιτία για να πολεμήσουμε, αλλά οφείλουμε ως «πολιτισμένοι» κατά τις δηλώσεις της κας Αγγελοπούλου να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, όπως οι οπαδοί του Πανιωνίου και εκείνοι της Δόξας Δράμας, πάντα κατά τις δηλώσεις της.

Αν πάλι στην Ελλάδα που ονειρεύεται η κα Αγγελοπούλου, εκείνη του 2021 και μετά (πάντα κατά τις δηλώσεις της) οι εισαγόμενοι «παράτυποι μετανάστες» θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα τζαμιά και Μουεζίνηδες που θα τσιρίζουν από τους μιναρέδες τους, το μίσος για κάθε «άπιστο», αυτή η διαφορετική προτίμηση, πρέπει να γίνει δεκτή από το σύνολο των Ελληνορθόδοξων Ελλήνων που αγγίζει το 97% της χώρας. Αλλιώς, δεν είμαστε πολιτισμένοι…

Αναφέρεται μάλιστα σε κάποια σχόλια του Κοραή για το Σύνταγμα των Ελλήνων της Εποχής, όπου ο Κοραής φαίνεται να πιστεύει στον ανεξίθρησκο χαρακτήρα του Συντάγματος.

Δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει καθόλου όμως πως, πέραν των απόψεων του Κοραή ή όποιου άλλου, τελικά το πρώτο Σύνταγμα της Επαναστάσεως (Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, 1822) όριζε δύο στοιχεία για τον Έλληνα: να είναι αυτόχθων και Χριστιανός (“Όσοι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ κάτοικοι της επικρατείας της Ελλάδος ΠΙΣΤΕΥΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ, εισίν Έλληνες”).

Δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει καθόλου λοιπόν ο σεβασμός και η υπακοή στο Σύνταγμα. Μόνο η προώθηση, του (θολού και ομιχλώδους) ονείρου της εκείνης της Ελλάδας μετά το 2021.

Καθόλου δεν ασχολείται (γι’ αυτό και της προσάπτω λαϊκισμό) να κάνει αυτά τα μαθήματα στους αλλόθρησκους κι όχι στους Έλληνες. Αφού εκείνοι είναι που όπως καταγράφεται στα αστυνομικά δελτία, βεβηλώνουν τις εκκλησίες μας, καταστρέφουν και κλέβουν. Ξέρετε έστω μία περίπτωση βεβήλωσης τζαμιού στην Ελλάδα;

Όχι μαθήματα πολιτισμού σε εμάς κα Αγγελοπούλου. Οι Έλληνες ζούμε στην ούγια Ευρώπης και Ασίας πάνω από 4.000 χρόνια και δεν μισούμε ούτε και μας μισεί κανένας λαός. Τα μαθήματα πολιτισμού σε εκείνους που περνούν την μέρα τους προσευχόμενοι σε έναν Θεό που μισεί από τις γυναίκες και τους σκύλους μέχρι και την μπύρα!

Τα μαθήματα πολιτισμού στην Ελλάδα είναι γελοία. Η προπαγάνδα όμως εναντίων των αξιών μας, όχι…

Ε.Κ.

Exit mobile version