Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση έχει όλες τις απαντήσεις: Το πρόβλημα κόστους των μασκών θα αντιμετωπιστεί με την… οικοτεχνία

Η κυβέρνηση έχει όλες τις απαντήσεις: Το πρόβλημα κόστους των μασκών θα αντιμετωπιστεί με την… οικοτεχνία

Εάν είχαμε άλλη κυβέρνηση, σήμερα θα γελάγανε και τα… αντισηπτικά με τέτοιες δηλώσεις, όμως η Νέα Δημοκρατία έχει μπουκώσει με χρήμα τους μιντιάρχες και όλοι μιλάνε για την «σοβαρότητα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πάρτε ένα δείγμα «σοβαρότητας»:

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι το πρόβλημα επάρκειας και κόστους των μασκών θα αντιμετωπιστεί μέσω της οικοτεχνίας. «Θα ανακοινωθεί και από την Πολιτική Προστασία και από ειδικούς ένας τρόπος εύκολος να κατασκευαστούν πάνινες μάσκες στο σπίτι που θα είναι επαναχρησιμοποιημένες. Θα είναι ένα κάλυμμα μύτης και στόματος και έτσι δεν θα μπαίνουμε στο έξοδο να αγοράζουμε μάσκες μίας χρήσης».

Δηλαδή για την αισχροκέρδεια που κυριαρχεί στην αγορά, η λύση είναι η… οικοτεχνία. Και μιας που αναφέραμε την αισχροκέρδεια, ο ίδιος υφυπουργός δήλωσε ότι διενεργούνται 500 έλεγχοι την ημέρα και πως υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν φαινόμενα αυτά: «Είμαστε παντού. Να μην προσπαθήσουν να επιβάλλουν τιμές κέρδους από αυτό που ίσχυε προ κρίσης, δηλαδή από τον Ιανουάριο», κατέληξε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει η «σοβαρή» κυβέρνηση πόσα πρόστιμα για αισχροκέρδεια έχουν επιβληθεί στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ;

Υ.Γ. Για τις μάσκες τελικά, ποιον Τσόδρα να πιστέψουμε; Εκείνον που έλεγε στις 9 Απριλίου ότι «δεν τις χρειάζεται ο γενικός πληθυσμός» ή τον Τσιόδρα της 27ης Απριλίου που είπε ότι πρέπει να τις φοράμε όλοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ;

Exit mobile version