Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί ασχολούνται οι «εθνικόφρονες» με την… «τελειωμένη» Χρυσή Αυγή;

Γιατί ασχολούνται οι «εθνικόφρονες» με την… «τελειωμένη» Χρυσή Αυγή;

Το καλοκαίρι του 2012 η Χρυσή Αυγή επέτυχε μία σπουδαία πολιτική κι εκλογική νίκη, η οποία διήρκησε εφτά ολόκληρα χρόνια, στο πέρασμα των οποίων έλαβαν χώρα πρωτοφανή περιστατικά, που έθεσαν σε δοκιμασία τόσο το ίδιο το Κίνημα και την ηγεσία του, αλλά και που οδήγησαν σε εξελίξεις, θετικές και αρνητικές. Όταν εκείνο το καλοκαίρι το λαϊκό εθνικιστικό κίνημα κατάφερνε την πρώτη του μεγάλη νίκη το καθεστώς φρόντισε να αποτρέψει την περαιτέρω άνοδο του, η οποία, πράγματι, κατεστάλη βίαια με την πολιτική δίωξη από τη Νέα Δημοκρατία.

Η πολιτική δίωξη, πράγματι, ενορχηστρώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά σε αυτή συμμετείχαν συναινετικά όλα τα κόμματα, πρακτική που επιβεβαιωμένα ακολουθήθηκε για όλα τα επόμενα χρόνια, με αποκλεισμούς και μια άνευ προηγουμένου συνωμοσία σιωπής. Έτσι, από την έναρξη των διώξεων μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 κυριαρχούσε ένα «σύνθημα» στους κόλπους του λεγόμενου πατριωτικού χώρου, ότι η Χρυσή Αυγή (επιτέλους) τελείωσε και πως ουδέποτε πρόκειται να απασχολήσει ξανά την ελληνική κοινωνία, αφού όπως προκύπτει φαίνεται να στρέφεται όλο και πιο μαζικά προς τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα πέρασαν 7 μήνες και πάλι η συνθηματολογία των ψιθυριστών του «χώρου» παραμένει απαράλλαχτη: η Χρυσή Αυγή τελείωσε και έφτασε ο καιρός να αποδεσμευτεί ο κόσμος που την εμπιστευόταν όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να επαναπατριστεί στην γνήσια δεξιά για να εξασφαλιστεί έτσι η μέγιστη διαφορά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά.

7 χρόνια και 7 μήνες «τελειώνουν» τη Χρυσή Αυγή αλλά η ιστορία τους έχει διαψεύσει πανηγυρικά. Δυστυχώς για όλους αυτούς εκείνο που θα τελειώσει δεν είναι ο εθνικισμός και ο γνήσιος εκφραστής της, δηλαδή η Χρυσή Αυγή, αλλά οι δικαιολογίες όταν οι εκάστοτε σωτήρες που υπηρετούν ευκαιριακά, είτε δεξιοί είτε αριστεροί, οδηγήσουν τη χώρα σε ανείπωτες τραγωδίες και αφήσουν το λαό εκτεθειμένο μπροστά στους κινδύνους που εξασφάλισαν οι πολιτικές με τους τεχνοκράτες, τους «σπουδαγμένους» και τους «ηγέτες» τους. Το τι μέλλει γενέσθαι είναι άγνωστο, το σίγουρο όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι όχι μόνο παρούσα στις εξελίξεις, αλλά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με ή χωρίς αυτούς που τάχα ενδιαφέρονται για το καλό της.

Όσο για εκείνους τους επιτήδειους που μας «τελειώνουν» μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο κι έχουν εξασφαλίσει την επιβίωση τους με το να διαδίδουν ψεύδη και να ασχολούνται με την Χρυσή Αυγή ας κρατήσουν τις όποιες σκέψεις τους για τον εαυτό τους.

Εάν πιστεύουν πως είναι ικανοί να εξισώσουν την ηθική ενός κινήματος που θυσίασε τα πάντα για την υπόθεση του εθνικισμού στην Ελλάδα με την υποτέλεια για να κυλιέται ελεύθερα στη λάσπη ο δήθεν πατριωτισμός τους, ας ακούσουν μια φορά και τη δική μας άποψη, ότι δηλαδή τίποτα πιο θλιβερό δεν υπάρχει από το να είσαι ένας «τελειωμένος» και να χάνεις συνέχεια σε έναν αγώνα όπου διαθέτεις κάθε διαθέσιμο μέσο (χρήματα, διαφήμιση, υποστήριξη και προβολή) από κάτι που «τελείωσε» και «δεν υπάρχει». Οι μελλοντικές εξελίξεις θα φροντίσουν να το υπενθυμίσουν για ακόμα μία φορά.

Α. Ματθαιόπουλος

Exit mobile version