Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καθηγητής του Γέιλ δηλώνει ότι η ακροδεξιά απειλεί την παγκοσμιοποίηση

Καθηγητής του Γέιλ δηλώνει ότι η ακροδεξιά απειλεί την παγκοσμιοποίηση

Ο μεγάλος φόβος του παγκόσμιου καπιταλισμού, που θέλει να καταργήσει τις πατρίδες, είναι η εθνικιστική Ιδέα!

Ο Φρανκ Σνόουντεν είναι ένας διάσημος καθηγητής της Ιστορίας ενός από τα πλέον περίφημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και ειδικός για τις πανδημίες. Τον τελευταίο καιρό είναι εγκλωβισμένος στην Ιταλία, λόγω της καραντίνας και αναμένεται η έκδοση του νέου του βιβλίου για τις πανδημίες.

Τις πανδημίες, που και αυτός άδραξε την ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσει σαν ένα ακόμη πρόσχημα για την παγκόσμια τυραννία, την οποία όμως δεν απειλούν ούτε ασφαλώς οι φιλελεύθεροι, ούτε και τα ιστορικά απολιθώματα του μπολσεβικισμού, αλλά οι εθνικιστές. Διαβάζουμε σχετικά από συνέντευξή του:

 “Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ YALE ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ. Ο κορυφαίος ιστορικός Φρανκ Σνόουντεν για τον κόσμο μετά τον κορωνοϊό:  “Η ακροδεξιά ζητά να κλείσουμε τα σύνορα… Μιλάμε για παγκοσμιοποίηση… Ξέρω ότι η ακροδεξιά υιοθετεί τον όρο ως σλόγκαν μίσους και θέλει να τον καταλύσει, αλλά αυτό είναι για μένα οικονομικός κομπογιαννιτισμός. Δεν είναι επιλογή αυτή. Θα είμαστε παγκόσμιοι και αύριο.”

Το “αύριο” κανένας δεν το ξέρει κύριε καθηγητά του Γέιλ και είναι πολλές οι αυτοκρατορίες στην Ιστορία, μια και είστε καθηγητής της Ιστορίας, που έσβησαν ενώ πίστευαν ότι ήταν απόλυτα κυρίαρχες!

Exit mobile version