Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λαθρομετανάστες: Η κυβέρνηση Ν.Δ. αντί να καταργήσει επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου

Λαθρομετανάστες: Η κυβέρνηση Ν.Δ. αντί να καταργήσει επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου

Αναμένεται νέο κύμα λαθρομεταναστών και νέα εισβολή! Παραμύθια τα περί απελάσεων από Νότη Μηταράκη…

Είναι βέβαιο ότι μετά την καταιγίδα του κορωνοϊού θα έχουμε νέα εισβολή και αυτή τη φορά όχι μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, στις Καστανιές του Έβρου, αλλά και από άλλα σημεία τόσο των ελληνοτουρκικών συνόρων, αλλά και σε νησιά, που όχι μόνον είναι απέναντι από τις Μικρασιατικές ακτές, αλλά και της ενδοχώρας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά το πολιτικό Βατερλώ που υπέστη τον Ιανουάριο σε Χίο, Σάμο και Λέσβο άλλαξε τακτική με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτό είναι βέβαιο ότι δεν θα κρατήσει για πολύ. Όπως δεν κράτησε και το θέμα της αναστολής παροχής ασύλου, που το πήραν πίσω γρήγορα-γρήγορα και όχι μόνον… Επιταχύνουν τις διαδικασίες!

Την ώρα που όλος ο κόσμος ασχολείται με την πανδημία του κορωνοϊού, στη Βουλή κατατέθηκε διάταξη, από το υπουργείο Μετανάστευσης (βλέπε Μηταράκη), μέσα από την οποία θα υπάρξει επιτάχυνση της απονομής ασύλου στους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου ανάμεσα στα άλλα ενοποιείται η διαδικασία πλήρους καταγραφής των νεοαφιχθέντων προσώπων στην ελληνική Επικράτεια, η οποία πλέον μπορεί να διεκπεραιώνεται και από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η σύντμηση των προθεσμιών εντός των οποίων πρέπει να εκδίδεται η απόφαση επί των “παράτυπων μεταναστών”(όπως αποκαλούν τους λαθρομετανάστες) αιτούντων άσυλο που έλαβαν απορριπτική απόφαση σε πρώτο βαθμό, ενώ αυτές των διαμενόντων στα νησιά εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Αντί δηλαδή να καταργήσουν ή να κάνουν πιο αυστηρές τις διαδικασίες ασύλου, τις… απλοποιούν!

Exit mobile version