Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά τον Χριστό έστειλε επιστολή στον Βελόπουλο και ο Περικλής!

Μετά το Βυζαντινόν που θα μας έσωζε από τον κορωνοϊό, ο Βελόπουλος κάνει μαθήματα… αρχαιογνωσίας στην Βουλή!

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Βελόπουλος, που εντός των ημερών έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα θαυματουργά μαντζούνια του – κηραλοιφές – στο ΕΣΡ κατόπιν καταγγελίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Ξεκινώ έτσι και πάω στη σημερινή μου ομιλία. Κύριε Πρωθυπουργέ, χάρηκα πάρα πολύ ειλικρινά, γιατί επικαλεστήκατε σε κάποιο σημείο της ομιλίας σας τον Θουκυδίδη. Εξαιρετική αναφορά! Πρέπει να σας υπενθυμίσω, όμως, ότι ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο αναφέρεται σε κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι είπατε εσείς. Αναφέρεται στην Αθήνα και στον ίδιο που άφησε μία πόλη-κράτος αυτάρκη για ειρήνη και για πόλεμο.

Θα έλεγα ότι είναι άστοχη ιστορικά –γιατί είμαι αρχαιολόγος, ιστορικός- η επιλεκτική αναφορά στον Θουκυδίδη. Γιατί εάν αναφερθούμε στον Θουκυδίδη ούτε εσείς, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήσατε αυτάρκη και έτοιμη για ειρήνη την Ελλάδα. Το «φυλάξαι τ’ αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι» είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει ο Περικλής.”

Πού γνωρίζει αλήθεια ο Κυριάκος Βελόπουλος ότι αυτά τα είπε ο Περικλής; Μήπως του έστειλε και αυτός επιστολή, όπως και ο Χριστός; Μήπως πρόκειται να αρχίσει να τις πουλάει και αυτές μέσω τηλοψίας τους επόμενους μήνες;

Ο άνθρωπος θέλει να κάνει τον παντογνώστη και δηλώνει και αρχαιολόγος εκ Βουλγαρίας!

Μόνο που τα λόγια αυτά τα έχει γράψει ο Δημοσθένης και ΟΧΙ βέβαια ο Περικλής σε έναν από τους περίφημους Φιλιππικούς. Ο οποίος Δημοσθένης έζησε σχεδόν εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του Περικλή!

Υ.Γ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ” ΚΑΙ ΤΟ “ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ”;… “ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ” Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ! ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.

Exit mobile version