Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Εθνικιστές ξανά στο προσκήνιο

Οι Εθνικιστές ξανά στο προσκήνιο

Στις 23 Απριλίου συμπληρώθηκαν ακριβώς 10 χρόνια από το περιβόητο «διάγγελμα» του Τζέφρυ-Γιωργάκη Παπανδρέου στο ακριτικό Καστελόριζο. Ως γνωστόν, με αυτό το «διάγγελμα» η Ελλάδα μπήκε στην μέγγενη των εθνοκτόνων Μνημονίων και το ΔΝΤ ήρθε ως «σωτήρας» για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κράτος. Η Πατρίδα και ο Λαός πλήρωσαν βαρύ τίμημα. Ένιωσαν τα επόμενα χρόνια στο πετσί τους την τιμωρητική-σαδιστική πολιτική των αδίστακτων τοκογλύφων της ΕΕ και των λοιπών αρπακτικών της διεθνούς κλεπτοκρατίας.

Δέκα χρόνια αργότερα, και αφού έχει στηθεί μια διαφημιστική καμπάνια για την «δυναμική επιστροφή στις διεθνείς αγορές και την κανονικότητα», είμαστε ξανά μπροστά στον κίνδυνο εμφάνισης νέων Μνημονίων, αφού ο ευρωπαϊκός Βορράς θέλει ξεκάθαρα να αποικιοποιήσει ολόκληρο τον Νότο της Ευρώπης, δημιουργώντας έτσι ακόμη ευνοϊκότερες προϋποθέσεις τόσο για την κάθοδο της γερμανικής κεφαλαιοκρατίας στην περιοχή μας, όσο και για την δημιουργία ενός γερμανοτουρκικού άξονα. Η πανδημία του κορονοϊού, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τα αποτελέσματά της, θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να τροποποιηθούν περεταίρω αρνητικά οι εργασιακές σχέσεις και να επιβληθεί έλεγχος νέων διαστάσεων επί της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, αλλά και για να αποκτηθούν θέσεις πλεονεκτήματος στον παγκόσμιο γεωπολιτικό ανταγωνισμό.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, οι καραμπινάτες ρεμούλες, στις οποίες επιδίδεται (και) η νυν κυβέρνηση της ΝΔ (δώρα σε καναλάρχες, σκάνδαλο ΚΕΚ, επιδοτήσεις όπως αυτή στην πληγείσα… ΑCS) αποτελούν προμηνύματα των ακόμη μεγαλύτερων εγκλημάτων που ήδη φαίνονται στον ορίζοντα. Έρχεται ο «λογαριασμός», τον οποίο εννοείται ότι εκ νέου και εξ ολοκλήρου θα τον πληρώσει ο Ελληνικός Λαός. Έρχονται νέα δυσβάσταχτα «πακέτα», που θα λάβουν την μορφή Μνημονίων, με τέσσερις βασικές συνιστάμενες:

α) Πλήρη αδιαφορία για την ζωή και την υγεία εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων.

β) Αξιοποίηση και μονιμοποίηση των «πρόσκαιρων μέτρων». Τηλεργασία, μοίρασμα της ανεργίας, έλεγχος μετακινήσεων, απαγόρευση κινητοποιήσεων, κλπ.

γ) Παράδοση του «λογαριασμού» στις κοινωνίες (νέες περικοπές, νέα μέτρα, νέα Μνημόνια).

δ) Καταστροφή της οικονομίας και απαξίωση κεφαλαίου, με τεράστια αύξηση της ανεργίας. Με μοναδικό όπλο τον τουρισμό, που αναμένεται να υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα, και εντελώς διαλυμένη κάθε παραγωγική βιομηχανική ή γεωργική δραστηριότητα, η Χώρα θα βρεθεί σύντομα στην δίνη μιας πολυπαραγοντικής ανεπάρκειας: υψηλή ανεργία και επέκταση της «ευέλικτης απασχόλησης» (όπως προαναφέραμε λίγο νωρίτερα), μείωση εισοδημάτων, αδυναμία καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ραγδαία επιδείνωση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων θα έρθει να προστεθεί στην σημαντική ζημιά που έχει ήδη προκληθεί από το «πάγωμα» των οικονομικών δραστηριοτήτων, λόγω των πρόσφατων μέτρων υποχρεωτικού εγκλεισμού. Υπό αυτούς τους δυσμενείς όρους είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς και το ύψος των χρημάτων που θα απαιτηθούν για την επιστροφή στο σημείο αναφοράς πριν την έλευση του κορονοϊού.

Στην πραγματικότητα, η Χώρα δεν θα κληθεί να πληρώσει μόνο την υγειονομική κρίση. Θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά, για δεύτερη – μάλιστα – φορά, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού με τα δεκαετή Μνημόνια υποδούλωσης και εξαθλίωσης, τα προγράμματα προσαρμογής, αλλά και την παραγωγική της διάλυση που προηγήθηκε και την οδήγησε στην χρεοκοπία.

Ο κατάλογος, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Η λαθρομετανάστευση (υπό την «μάσκα» του «προσφυγικού») θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, με νέες παράνομες εισόδους, αλλά και οι «υγειονομικές βόμβες», οι οποίες «θα σκάνε» μέσα στους «χώρους φιλοξενίας» (ανοιχτές δομές ή ξενοδοχεία). Από την άλλη, οι τουρκικές προκλήσεις κλιμακώνονται αισθητά, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για δραματικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Με αφορμή, λοιπόν, την συμπλήρωση 10 ετών από το «διάγγελμα» υποτέλειας του Τζέφρυ Παπανδρέου, ας θυμηθούμε ότι την περίοδο των Μνημονίων δοκιμάστηκαν πολλά υπάκουα κυβερνητικά σχήματα, σχεδόν όλων των πιθανών συνδυασμών, μονοκομματικά, συνεργασίας 2 ή 3 κομμάτων, ενώ όλοι οι πρωθυπουργοί αποδείχθηκαν «μιας χρήσης».

Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να επαναπαύεται προσωρινά στις δάφνες της προπαγανδιστικής διαχείρισης της πανδημίας, αλλά η πραγματική καταιγίδα τώρα μόλις αρχίζει να συσσωρεύει την δυναμική της. Ο, τρισκατάρατος για το εγχώριο σύστημα, «εθνολαϊκισμός» θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ οι αναπόφευκτες μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη θα εκφραστούν, κοινωνικά και πολιτικά, και στην Χώρα μας.

Οι όροι μιας μεγάλης πανεθνικής κρίσης, με έντονες κοινωνικές διαστάσεις, θα δοκιμάσουν το ανθελληνικό καθεστώς του ψευδεπίγραφου «Συνταγματικού τόξου» και θα θέσουν επιτακτικά την ανάγκη για μια νέου τύπου πολιτική έκφραση της Λαϊκής Θέλησης.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καλείται να επανέλθει στο προσκήνιο και να καλύψει επιτυχώς αυτή την πολιτική έκφραση, δημιουργώντας μια ΝΕΑ Εθνική πολιτική αντισυστημική πρόταση, δομημένη πλήρως στο εργαστήριο παραγωγής των Ιδεών μας, χωρίς εμμονές σε αναλυσιακά σχήματα παρωχημένου «αντικαπιταλισμού» διεθνιστικού τύπου, που καθηλώνουν παραλυτικά την σκέψη σε τυποποιήσεις και δαιδαλώδεις διαδρομές σε αδιέξοδους λαβύρινθους.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version