Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καινούρια δώρα Μητσοτάκη στους μεγαλοκαναλάρχες – Ατέλειωτη προπαγάνδα υπέρ της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας

Καινούρια δώρα Μητσοτάκη στους μεγαλοκαναλάρχες - Ατέλειωτη προπαγάνδα υπέρ της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας

Ένα νέο «δώρο» στα μεγάλα κανάλια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με αυτόν τον τρόπο εξαγοράζει εκ νέου πολιτική στήριξη και επαναφέρει, με πρόσχημα τον κορονοϊό, την αντίληψη «δεν πληρώνω» στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύτηκε την… 1η Μαΐου, τα κανάλια-ιδιοκτήτες της DIGEA θα πληρώσουν 50% λιγότερα για την εκπομπή του σήματός τους το τελευταίο τρίμηνο.

Πρόκειται για μια νέα διευκόλυνση, χαρακτηριστική των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα διανείμει το πακέτο στήριξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας θα καταβάλουν το 50% των υποχρεώσεών τους προς την κοινοπραξία των καναλαρχών (πλην του Open) Digea. Στην παράγραφο 2, όμως, του σχετικού άρθρου της ΠΝΠ προβλέπεται η εξυπηρέτηση της Digea ως απόρροια της απώλειας εσόδων της κοινοπραξίας. Ειδικότερα, τα μειωμένα έσοδα του τηλεοπτικού «κονσιόρτσιουμ» θα συμψηφιστούν με την επόμενη δόση ή τις επόμενες δόσεις του εκπλειστηριασμού που αφορούσε την εκπομπή σήματος όλων των καναλιών, πλην της ΕΡΤ, η οποία απεγκλωβίστηκε από την Digea επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Τα «δώρα» προς τους καναλάρχες ξεκίνησαν νωρίτερα. Θυμίζουμε ότι σε μια από τις προηγούμενες ΠΝΠ προβλέφθηκε ειδική ρύθμιση ώστε κάθε κανάλι από τα έξι που έχουν αδειοδοτηθεί συνολικά (ΑΝΤ1, Alpha, Star, Open, Σκάι και Mega) να γλιτώσει την δόση του 2020, η οποία κανονικά θα έπρεπε να καταβληθεί έως τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Με τον τρόπο αυτό κάθε κανάλι γλιτώνει την καταβολή δόσης ύψους 3.500.000 ευρώ, ενώ συγχρόνως τα δημόσια ταμεία θα είναι μείον κατά 21.000.000 ευρώ για το έτος.

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ένα νέο κύμα προπαγάνδας των καναλιών υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πολιτικής της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version