Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παγκόσμιος κορωνοϊό – έρανος για το… φιλόπτωχο ταμείο των Bill & Melinda Gates

Παγκόσμιος κορωνοϊό - έρανος για το... φιλόπτωχο ταμείο των Bill & Melinda Gates

Όλοι θυμόμαστε την ιστορική ταινία του Δημήτρη Χορν “Μια ζωή την έχουμε”. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αστεία του φιλμ ήταν ο τρόπος που δικαιολογούσε η συνοδός πολυτελείας της εποχής τα ποσά που της έδιναν οι επί χρήμασι εραστές της. Η Υβόν Σνασόν λοιπόν όταν οι μεγαλοκαρχαρίες της εποχής ήθελαν να την “νοικιάσουν”, έκαναν μια δωρεά στο… φιλόπτωχο ταμείο της!

Αυτό πραγματοποίησαν σήμερα και οι ισχυροί της Ευρώπης, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι έξι ηγέτες της Ευρώπης αναγνωρίζουν ότι απαιτείται κοινή δράση απέναντι στο παραμύθι του κορωνοϊού και οργάνωσαν έρανο, ώστε να συγκεντρωθεί ποσό 7,5 δισ. ευρώ που θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό για την ανακάλυψη φαρμάκου ή εμβολίου. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για έρευνα, ώστε να βρεθούν τα θεραπευτικά μέσα και να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας που θα τα παράσχουν σε όλους.

Πού θα διοχετευθούν όμως τα 7,5 δισ. ευρώ του φιλόπτωχου ταμείου; Όπως υπογραμμίζουν στο κείμενο-έκκληση των 6 ηγετών: «Αυτός ο ιός έχει προξενήσει καταστροφή και πόνο σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Υποστηρίζουμε την έκκληση για δράση που απηύθυναν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι διεθνείς φορείς του τομέα της υγείας. Γι’ αυτό, πρόσφατα εγκαινιάσαμε την πλατφόρμα παγκόσμιας συνεργασίας «Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator» που αποσκοπεί στην επιτάχυνση και επέκταση της έρευνας, της ανάπτυξης, της πρόσβασης και της δίκαιης διανομής του εμβολίου και άλλων σωτήριων θεραπευτικών και διαγνωστικών μέσων. 

Θα βάλουμε όλοι τις δωρεές μας στο τραπέζι και είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουν εταίροι από όλο τον κόσμο. Τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε θα δώσουν ώθηση σε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και ρυθμιστικών αρχών, βιομηχανίας και κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, ιδρυμάτων και επαγγελματιών υγείας. Στηρίζουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έμπειρους οργανισμούς, όπως το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και το Wellcome Trust.

Κάθε ευρώ ή δολάριο που θα συγκεντρώσουμε θα διοχετευτεί, κυρίως μέσω αναγνωρισμένων διεθνών οργανισμών υγείας όπως οι CEPI, Gavi, Vaccines Alliance, Global Fund και Unitaid, στην ανάπτυξη και διάδοση, όσο το δυνατόν ταχύτερα και για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, διαγνωστικών και θεραπευτικών μέσων και εμβολίων που θα βοηθήσουν τον πλανήτη να ξεπεράσει την πανδημία».

Τα δισεκατομμύρια για τον κορονοϊό λοιπόν στο ταμείο των… φιλάνθρωπων Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Τα λεφτά στα λεφτά!

Id2020: Το ύπουλο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων για παγκόσμιο έλεγχο των λαών και των εθνών

Exit mobile version