Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Δικτάτορας” ο αναμορφωτής της Ελλάδος Καποδίστριας για την Επιτροπή… αποδόμησης του 1821

“Δικτάτορας” ο αναμορφωτής της Ελλάδος Καποδίστριας για την Επιτροπή... αποδόμησης του 1821

Δεν μας προκάλεσαν καμία εντύπωση οι αναρτήσεις της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, στο πρόσωπο του Εθνικού κυβερνήτη Καποδίστρια και αντιθέτως απορούμε με όσους… εξεπλάγησαν από αυτές. Για να εξηγούμαστε, η επιτροπή της οποίας προΐσταται η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη των Olympic Games του 2004, είναι μια επιτροπή η οποία κατακλύζεται από εθνομηδενιστές, μια επιτροπή επί της ουσίας, ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΩΣ του Αληθινού Νοήματος της Εθνεγερσίας του 1821.

Σκοπός της, δεν είναι μόνο να ξαναγράψει την Ιστορία αλλά να χαράξει ιδεοληπτικά την πορεία για την “πολυπολιτισμική” Ελλάδα του 2021. Και όπως οι μπολσεβίκοι αναμασούν διάφορες ανιστόρητες σαχλαμάρες περί του δήθεν “ταξικού” χαρακτήρος της Επαναστάσεως, έτσι και οι νεοφιλελεύθεροι αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ηρωϊκή Κλεφτουριά του 1821 αγωνίστηκε για την… δημοκρατία.

Ποια ήταν όμως η επίμαχη θέση του Αριστείδη Χατζή, την οποία υιοθέτησε στην επίσημη σελίδα της στο twitter η Επιτροπή του “Ελλάδα 2021”; Διαβάστε:

«Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα πρώτα δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα αποτελούν “ξυράφι στα χέρια μικρού παιδιού”. Ο Καποδίστριας φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 στην Αίγινα ενώ έχει αποδεχτεί ήδη από τον Αύγουστο του 1827 τη θέση του Κυβερνήτη. Καθώς λοιπόν θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το αναστέλλει & κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία. Αυτό είναι το τέλος της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να αγωνίζονται για δημοκρατία και δικαιώματα. Ούτε η εκσυγχρονιστική δικτατορία Καποδίστρια, ούτε οι Βαυαροί, ούτε οι ξένες δυνάμεις μπόρεσαν να τους αναγκάσουν να ανεχθούν ένα αυταρχικό καθεστώς. Με αγώνες & αίμα κατόρθωσαν το 1844 να κάνουν την Ελλάδα το πρώτο κράτος στον κόσμο που καθιερώνει την καθολική ψηφοφορία των ανδρών & το 1864 μία από τις πρώτες φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Ευρώπης».

Αβίαστα λοιπόν, χαρακτηρίζουν τον εθνικό αναμορφωτή Καποδίστρια ως «δικτάτορα»! Και αφού υπήρξαν οι αναμενόμενες οργισμένες αντιδράσεις στα μηνύματα εκατοντάδων Ελλήνων, η Επιτροπή (αποδόμησης) του 1821, επανήλθε γράφοντας τα εξής:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε καλούς σκοπούς και θυσίασε τα πάντα για την Ελλάδα. Ήταν ένας φωτισμένος άνθρωπος και πολλοί χαρακτηρίζουν, ορθά, τη διακυβέρνησή του ως πεφωτισμένη δεσποτεία. Αλλά πεφωτισμένη δεσποτεία, σημαίνει ότι ήταν και δεσποτεία».

Έχετε ήδη μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει με την Επιτροπή αυτή και κατά πόσον θα “τιμήσει” τα 200 χρόνια από την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821. Εμείς ως Εθνικιστές θα αναδείξουμε την πραγματική ιστορία της Εθνεγερσίας αλλά και της Ξενοκρατίας που συνεχίζεται μέχρι τις θλιβερές ημέρες που ζούμε.

Όσο για τους δεξιούς που… σοκαρίστηκαν από τα παραπάνω, ας κάνουν λίγο υπομονή, ακόμα δεν έχουν δει απολύτως τίποτα! Ας μην ξεχνούν δε, ότι η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου που σήμερα θαυμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χθες ήταν θαυμάστρια του… Αλέξη Τσίπρα.

Ν.Κ.

Exit mobile version