Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και στην Γερμανία τα ίδια με την Ιταλία, τα ίδια με πολλές χώρες…

Και στην Γερμανία τα ίδια με την Ιταλία, τα ίδια με πολλές χώρες…

Κορωνοϊός: Μέρκελ και υπουργός Υγείας της Γερμανίας, παραδέχτηκαν ότι έδιναν λάθος στοιχεία και παρουσίαζαν περισσότερα τα κρούσματα.

Κάποιοι κάνουν πολιτικό χειρισμό της επιδημίας και αυτό είναι φανερό. Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στη γερμανική Βουλή πήρε θέση ΥΠΕΡ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ανγκελα Μέρκελ, μαζί με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν λανθασμένα στοιχεία για τον αριθμό των νοσούντων από τον κορωνοϊό. Ο Γενς Σπαν παραδέχτηκε πως έκανε λάθος με τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Γερμανία πρόσφατα. Την παραδοχή έκανε ο ίδιος ο Σπαν και ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι αριθμοί ήταν σημαντικά υψηλότεροι από τους πραγματικούς. Κατά την συνέντευξη Τύπου μετά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η καγκελάριος και ο υπουργός Υγείας είχαν δηλώσει ότι ο αριθμός των νοσούντων ανερχόταν σε 40.000. Σύμφωνα, όμως, με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι νοσούντες εκείνη την ημέρα υπολογίζονταν σε 29.000…

Exit mobile version