Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο 1929 έρχεται σε ολόκληρη την Ευρώπη – Άνοδο των Εθνικιστικών Κινημάτων βλέπουν οι αναλυτές

Νέο 1929 έρχεται σε ολόκληρη την Ευρώπη - Άνοδο των Εθνικιστικών Κινημάτων βλέπουν οι αναλυτές

Οι αριθμοί που δίνει και προβλέπει η Κομισιόν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, που έρχεται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της την μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη (9,7%) θα έχει η Ελλάδα το 2020, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν. Η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 19,9%.

Δραματικές είναι οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση. Για την Ελλάδα προβλέπεται φέτος ύφεση 9,7% φέτος που θα είναι και η μεγαλύτερη στη ζώνη του ευρώ. Για το 2021, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα καταγράψει και τη μεγαλύτερη ανάκαμψη που θα φτάσει το 7,9%. Η ανεργία στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί αγγίζοντας το 19,9%. Αυτό το 19,9% είναι πραγματικά ένας αριθμός για γέλια και για κλάματα. Θυμίζει προσφορές εκπτώσεων σε επαρχιακό πολυκατάστημα…

Στην πραγματικότητα οι αριθμοί θα είναι πολύ χειρότεροι και χειρότεροι από τους χειρότερους θα είναι στην Ελλάδα γιατί ο τουρισμός, στον οποίο στηρίχθηκε η ελληνική οικονομία, κρατά ζωντανούς πολλούς τομείς της οικονομίας και αναμένεται να κτυπηθεί πολύ σκληρά από την κρίση, για την οποία ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα άνευ προηγουμένου οικονομικό σοκ μετά τη Μεγάλη Ύφεση (του 1929). Το βάθος της ύφεσης και η ισχύς της ανάκαμψης θα είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα».

Στην Ελλάδα ο άνθρωπος που πανηγύριζε μαζί με τον Σημίτη για την είσοδο στο ευρώ και το Χρηματιστήριο, ο Στουρνάρας είπε: “Δεν υπάρχει λόγος να αποκλείουμε το θετικό σενάριο για ύφεση 4-5% φέτος”…

Από την κρίση την οικονομική θα υπάρξουν σίγουρα και πολιτικές εξελίξεις και όλα δείχνουν ότι τα εθνικιστικά κινήματα θα ενισχυθούν γιατί θα είναι εκείνα, που θα σηκώσουν την σημαία της αντίστασης ενάντια στην δικτατορία της ολιγαρχίας του πλούτου και την αντιλαϊκή λιτότητα.

Exit mobile version