Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης

Απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης

Δεν είναι αρκετή μία επιστολή στον ΟΗΕ! Να ξεκαθαρίσει η Ελλάδα ότι αυτό το σχέδιο ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι για την Πατρίδα μας αιτία πολέμου.

Oι δυνάμεις του Χάφταρ δεν έχουν την δυνατότητα να επικρατήσουν ολοκληρωτικά στον πόλεμο κατά του φιλοτουρκικού καθεστώτος.

Αυτό μοιραία σημαίνει πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο για την ΑΟΖ παραμένει εν ισχύ. Η Ελλάδα μετά από πολλούς μήνες προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ εναντίον της συμφωνίας Τουρκίας Λιβύης.  Η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος Μαρία Θεοφίλη με επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 21 Απριλίου παραθέτει πλήθος πολιτικών και νομικών επιχειρημάτων που αποδομούν το Μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης.

Στην ελληνική επιστολή επισημαίνεται ότι με το Μνημόνιο, τις συντεταγμένες του και τον επισυναπτόμενο χάρτη παραβιάζονται κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και άλλων γειτονικών κρατών και το αδιαίρετο της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας.

Η επιστολή της Ελληνικής κυβερνήσεως προς τον ΟΗΕ εναντίον της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης και η επισήμανση ότι αυτή παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το αδιαίρετο της εδαφικής μας ακεραιότητος, δεν αφήνει κανένα περιθώριο άλλης αντιδράσεως στην περίπτωση που η Τουρκία επιμείνει στην διενέργεια γεωτρήσεων και ερευνών και παραβιάσει έτσι την εθνική μας κυριαρχία εκτός από την πολεμική αντιπαράθεση.

Η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει υπεύθυνους τόσο την Ουάσιγκτον όσο και το ΝΑΤΟ για τις τουρκικές ενέργειες και να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Αντ’ αυτού όμως βλέπουμε συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη να αρθρογραφούν δημόσια και να γράφουν ότι πρέπει να παραιτηθούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!

Μετά την Μακεδονία και την συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται νέο ξεπουλήμα;

Exit mobile version