Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί μισούν τον Ιωάννη Καποδίστρια οι φιλελεύθεροι;

Γιατί μισούν τον Ιωάννη Καποδίστρια οι φιλελεύθεροι;

Ο Οργανισμός «Ελλάδα 2021» κατά του “δικτάτορα” Καποδίστρια

Απόλυτα φυσιολογικό να μισούν τον Ιωάννη Καποδίστρια οι φιλελεύθεροι και εκείνη την τραγική περίοδο του Έθνους μας, αλλά και σήμερα οι επίγονοί τους.

Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε γιατί ήθελαν κυρίως οι Άγγλοι και κοντά σε αυτούς και οι Γάλλοι, αλλά όχι οι Ρώσσοι, η νέα Ελλάδα που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες και το αίμα της Επαναστάσεως του 1821 να είναι ένα άθλιο προτεκτοράτο. Και έτσι έγινε και όσοι ήταν αντίθετοι στα σχέδιά τους και ήθελαν κράτος Εθνικό και κυρίαρχο, κυνηγήθηκαν ανελέητα!

Από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη που δολοφονήθηκε μέχρι τους Υψηλάντηδες που έφυγαν μακριά από την Ελλάδα μετά την απελευθέρωση και ακόμη τον έναν εκ των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, τον Τσακάλωφ, ο οποίος και αυτός έφυγε κακήν κακώς από την ελεύθερη Ελλάδα μετά την δολοφονία του Καποδίστρια και δεν επέστρεψε ποτέ! Και ο Όθωνας όταν θέλησε να υπηρετήσει την εθνική Ιδέα και αυτόν τον τελείωσαν… Και πολλούς άλλους στην διαδρομή της Ελληνικής Ιστορίας. Μας κυβερνούν οι επίγονοι του Μαυροκορδάτου, οι πράκτορες των Άγγλων που στην συνέχεια έγιναν πράκτορες των Αμερικάνων.

Και όσο για την δολοφονία του Καποδίστρια υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά χρόνια μετά σε οικεία των Αθηνών όταν κάποιος επαίνεσε τον γέροντα Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για την δολοφονία του εθνικού κυβερνήτη, αυτός είχε πει:

«Ανάθεμα τους Άγγλο – Γάλλους που ήταν η αιτία και εγώ να χάσω τους δικούς μου ανθρώπους και το Έθνος να χάσει έναν κυβερνήτη που δεν θα ματαβρεί. Το αίμα του με παιδεύει έως σήμερα».

Exit mobile version