Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υφεσιακή έκρηξη 9,7% προβλέπει για την Ελλάδα η Κομισιόν – Βλέπει 1.000.000 ανέργους στην Χώρα μας!

Υφεσιακή έκρηξη 9,7% προβλέπει για την Ελλάδα η Κομισιόν - Βλέπει 1.000.000 ανέργους στην Χώρα μας!

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι οι επιπτώσεις από το κλείσιμο της αγοράς δεν θα είναι δραματικές, οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραπέμπουν σε μια εφιαλτική πραγματικότητα.

Η Ελλάδα στην μετά κορονοϊό εποχή θεωρείται ότι θα είναι η Χώρα που θα υποστεί τις χειρότερες συνέπειες στην οικονομία και στην απασχόληση μεταξύ του συνόλου των κρατών-μελών της ευρωζώνης, με τον αριθμό των ανέργων να αναμένεται ότι θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 230.000 άτομα.

Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας θα φτάσει στο 9.7% το 2020, ενώ κατά μέσο όρο στο σύνολο των χωρών της ευρωζώνης θα κυμανθεί στο 7,7%. Η Ελλάδα θα πληγεί περισσότερο από τις υπόλοιπες χώρες της «ζώνης του ευρώ» λόγω της δομής της (τριτογενής τομέα υπηρεσιών, με τον τουρισμό να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του Ακαθόριστου Εθνικού Προϊόντος) και θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις αποπληθωρισμού.

Οι επενδύσεις στην Χώρα θα μειωθούν κατά 30% και η ανεργία θα αυξηθεί στο 19,9%, από 16,4% που ήταν τον Ιανουάριο του 2020. Εάν η πρόβλεψη της Κομισιόν επιβεβαιωθεί, τότε ο αριθμός των ανέργων, από περίπου 767.000 άτομα, θα φτάσει στο 1.000.000 άτομα!

Η «επιστροφή στην κανονικότητα», που υποσχέθηκε η ΝΔ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, θα είναι η είσοδος σε έναν εφιαλτικό κόσμο ανεργίας και φτώχιας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version